Numărul cazurilor de infectare cu coronavirus a ajuns, sâmbătă seară, la 123, după confirmarea a două noi cazuri. Este vorba despre o asistentă medicală de la Spitalul ”Dimitrie Gerota” şi la un inginer horticol de la ADP Sector 4. Printre persoanele infectate se numără şi două asistente medicale care au intrat în contact cu femeia din Hunedoara care nu a respectat izolarea la domiciliu sunt infectate cu coronavirus. Trei politicieni PNL au fost confirmaţi tot sâmbătă. Este vorba despre un deputat, primarul municipiului Deva şi un administrator public, care au participat la aceeaşi şedinţă cu Vergil Chiţac, confirmat anterior. Autorităţile au intrat în scenariul 3. Până acum s-au vindecat 9 pacienţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI UPDATE - Grupul de Comunicare Strategică - Toţi pacienţii infectaţi cu COVID-19 au o stare generală bună, cu excepţia bărbatului internat la Spitalul "Victor Babeş" / Au fost deschise 33 de dosare penale

UPDATE - O asistentă medicală de la Spitalul ”Dimitrie Gerota”, confirmată cu coronavirus/ Diagnosticul s-a confirmat şi la un inginer horticol de la ADP Sector 4

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, sâmbătă seară, încă două cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Este vorba despre o asistentă medicală de la Spitalul ”Dimitrie Gerota”, care a intrat în contact cu medicul de la acelaşi spital infectat de către ofiţerul MAI care a fost internat iniţial în acest spital.

Femeia are 58 de ani şi este din Bucureşti.

De asemenea, s-a confirmat diagnosticul la un bărbat de 24 de ani, din Bucureşti, inginer horticol la ADP Sector 4.â

Acesta este coleg de serviciu cu bărbatul de la aceeaşi societate care a fost confirmat în cursul zilei de marţi.

Numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 123.

UPDATE - Încă trei pacienţi infectaţi cu coronavirus – numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 121

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, sâmbătă seară, încă trei cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus.

În urma analizelor, a fost confirmat diagnosticul la o femeie de 25 de ani din Cluj-Napoca, întoarsă din Berlin în 11.03.

De asemenea, a fost confirmat un bărbat de 46 de ani din Satu Mare, întors din Italia în 11.03, aflat în carantină în Satu Mare.

Cel de-al 121-lea caz este un bărbat din Bucuresti, 37 ani, întors Norvegia în 13.03. Pacientul este internat în Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Bucureşti.

UPDATE - Două noi cazuri de infectare cu coronavirus, confirmate de autorităţI

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, sâmbătă seară, încă două noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus.

Este vorba despre o femeie de 43 de ani, din Vaslui, venită din Italia, aflată în carantină la Arad. Femeia va fi internată la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara.

De asemenea, este vorba despre o femeie de 33 de ani din Constanţa care a intrat în contact cu senatorul Vergil Ghiţac

Numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 118, iar 9 pacienţi s-au vindecat.

UPDATE - Două asistente medicale care au intrat în contact cu femeia din Hunedoara care nu a respectat izolarea la domiciliu, infectate cu coronavirus

Grupul de Comunicare strategică a anunţat, sâmbătă seară, că două asistente medicale care au intrat în contact cu femeia din Hunedoara care nu a respectat izolarea la domiciliu sunt infectate cu coronavirus.

Este vorba despre două femei, una de 38 de ani şi una de 45 de ani, ambele din judeţul Hunedoara.

De asemenea, s-a confimat infectarea la un bărbat de 60 ani,din Caraş-Severin, aflat în carantină în Reşiţa, întors din Italia în 11.03.2020.

Numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 116, iar 9 persoane au fost declarate vindecate.

UPDATE - Alte patru noi cazuri de infectare cu coronavirus au fost confirmate, unul la un bărbat care a intrat în contact cu senatorul Vergil Chiţac

Grupul de Comunicare strategică anunţă încă 4 noi cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Cazul 110 este la un bărbat de 31 de ani din constanţa, care a intrat în contact cu senatorul Vergil Chiţac.

Cazul 111 este o femeie de 53 ani, din Braşov, contact al bărbatului venit din Boston.

Cazul 112 este o femeie de 33 ani din Timişoara, venită din Italia în 12.03, aflată în carantină în Timişoara.

Cazul 113 este un bărbat de 36 ani din Timişoara, venit din Italia în 12.03, aflat în carantină în Timişoara.

Până acum s-au vindecat 9 pacienţi, iar preşedintele Klaus IOhannis a anunţat că va decreta starea de urgenţă, de săptămâna viitoare. 

UPDATE - Cinci dintre ele sunt în Hunedoara, persoane care au intrat în contact cu pacienţi confirmaţi anterior

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, sâmbătă, s-au înregistrat încă şapte cazuri noi de infectare cu coronavirus.

Cazul 103 este al unui bărbat de 51 ani, din Braşov, întors din Italia în 12.03. 2020, aflat în carantină.

Cazul 104 - Tânăr, 19 ani, Hunedoara, contact al unui caz confirmat anterior.

Cazul 105 este un copil, de 4 ani, din Hunedoara, contact al unui cadru medical care a intrat în contact cu femeia care nu a respectat restricţiile izolării la domiciliu, întocmindu-i-se dosar penal.

Următoarele trei cazuri sunt la trei femei din Hunedoara, cu vârste cuprinse între 41 şi 44 de ani, care au intrat în contact cu tânăra de 26 de ani care nu a respectat regulile izolării.

Cazul 109 este al unui bărbat de 55 de ani din Timişoara, aflat în carantină.

Autorităţile au intrat, sâmbătă, în Scenariul 3 care presupune între 100 şi 2.000 de îmbolnăviri.

De asemenea, 9 pacienţi au fost declaraţi vindecaţi, fiind externaţi.

UPDATE - Timişoara: Trei persoane au fost declarate vindecate de coronavirus şi vor fi externate, printre ele o tânără din Hunedoara care a fost amendată cu 10.000 de lei pentru că nu a respectat autoizolarea şi s-a internat în Spitalul Petroşani

Tânăra de 26 de ani din judeţul Hunedoara, care a fost amendată cu 10.000 de lei şi i s-a întocmit dosar penal, după ce nu a respectat autoizolarea la întoarcerea din Italia şi s-a internat la Spitalul din Petroşani, a fost declarată vindecată de coronavirus şi va fi externată. Vindecaţi au fost şi tatăl şi fiica, internaţi la Timişoara cu coronavirus, ambii din judeţul Hunedoara.

Potrivit medicilor de la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, tânăra de 26 de ani din judeţul Hunedoara, care s-a prezentat la Spitalul din Petroşani cu dureri lombare, fără să spună că ar trebui să stea autoizolată după ce s-a întors din Italia, a fost declarată vindecată după ce zilele trecute a fost depistată cu coronavirus.

Medicii spun că în cazul ei au fost două teste negative, astfel că urmează externarea din spital. Cu toate acestea, i se va recomanda să stea autoizolată la domiciliu o vreme, având în vedere boala neurologică de care suferă. Medicii spun că în acest moment se simte bine, dar în cazul în care ar contacta o altă infecţie, starea ei s-ar putea agrava.

Tânăra a fost amendată cu 10.000 de lei şi i s-a întocmit dosar penal după ce s-a întors din Italia şi nu a respectat autoizolarea. Ea s-a dus la un control într-o clinică privată şi apoi s-a internat cu dureri lombare la Spitalul din Petroşani, la Secţia de Neurologie. După ce a fost depistată cu coronavirus, întreaga secţie a spitalului a fost închisă, iar peronaliul medical s-a autoizolat.

Medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara au mai anunţat că vor mai fi externaţi şi bărbatul de 44 ani şi fiica acestuia în vârstă de 16 ani tot din Hunedoara.

UPDATE - Trei politicieni PNL, confirmaţi cu coronavirus – un deputat, primarul municipiului Deva şi un administrator public/ Autorităţile intră în scenariul 3

”Sunt confirmaţi pozitiv la testul pentru coronavirus (COVID-19) deputatul PNL, Lucian Heiuş, primarul Devei, Florin Oancea, şi administratorul public Adrian David Nicolae”, a transmis, sâmbătă, Grupul de Comunicare strategică.

Toţi trei erau în izolare la domiciliu, au participat la reuniunea BPN a PNL la care a participat şi senatorul Vergil Chiţac, confirmat anterior cu coronavirus.

Autoritţile au mai precizat că cei trei politicieni nu au participat vineri la reuniunea Biroului Executiv al PNL.

Odată cu confirmarea celor trei cazuri, numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 102, iar autorităţile au intrat în scenariul 3.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, intrarea în scenariul al 3-lea presupunea, în estimarea iniţială, "transmiterea susţinută pe scară largă, cu creşterea presiunii asupra sistemului de îngrijiri de sănătate (101-2000 cazuri)”.

"Facem precizarea că o parte din măsurile prevăzute pentru Scenariul 3 au fost deja adoptate de autorităţi, iar la acest moment nu avem confirmarea faptului că există o «transmitere susţinută pe scară largă» a noului coronavirus (COVID-19). Tipologia cazurilor de până în prezent arată o trasabilitate a contactelor persoanelor care sunt confirmate pozitiv cu noul coronavirus. În acest sens, echipele Direcţiilor de Sănătate Publică desfăşoară anchete epidemiologice pentru identificarea tuturor contacţilor persoanelor confirmate pozitiv", arată sursa citată.

Totodată, Grupul de Comunicare Strategică menţionează că, faţă de previzionarea realizată, până la acest moment nu au survenit decese în urma infectării cu noul coronavirus.

Astfel, sunt enumerate măsuri deja adoptate care fac parte din Scenariul 3, înainte de a se intra efectiv în Scenariul 3:

• Măsuri de distanţare socială, limitarea contactului dintre persoane.
• Limitarea activităţilor colective.
• Punerea în aplicare a planului de pregătire pentru pandemie
• Raportarea călătoriilor (ex: istoricul călătoriilor simplificat)
• Implementare de puncte medicale avansate în cadrul unităţilor sanitare.

"La nivelul CNSSU urmează să fie reanalizat planul de măsuri, în sensul înăspririi unor măsuri deja luate şi/sau completarea acestora cu alte tipuri de măsuri necesare combaterii răspândirii noului coronavirus(COVID-19)", mai arată sursa citată.

UPDATE - Încă două cazuri confirmate cu coronavirus - doi soţi din Constanţa

Cazul 98 este o femeie în vârstă de 53 de ani, din Constanţa, care a călătorit în Austria şi Germania. Ea este medic de laborator şi a fost confirmată pozitiv după un test lucrat în reţea privată.

Cazul 99 este un bărbat de 54 de ani din Constanţa, fiind soţul femeii - caz 98. Şi testul său a fost lucrat tot în reţea privată.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Cel de-al 96-lea caz este o femeie de 47 de ani, din Bucureşti, care a avut contact direct cu pacientul 45. Femeia este asimptomatică şi aflată în autoizolare la domiciliu. Pacientul 45 este un bărbat de 20 de ani din Iaşi, asimptomatic, diagnosticat miercuri. Acesta a venit din Italia pe 10 martie şi a intrat în carantină la Satu Mare.

Cazul 97 este un bărbat de 39 de ani, din judeţul Dolj, întors în 5 martie din Brescia. El a fost în autoizolare până în 12 martie, când s-a internat la Spitalul de boli infecţioase din Craiova cu simptome specifice.

Totodată, Grupul de Comunicare Strategică a precizat sâmbătă dimineaţă că cele două persoane din Caraş-Severin anunţate vineri noapte, cazurile 94 şi 95, se află in carantină în judeţul Caraş-Severin, nu în judeţul Dâmboviţa, aşa cum s-a anunţat iniţial.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.