Bogdan Gheorghiu, propus a patra oară pentru portofoliul Cultură, a fost avizat de comisiile de specialitate din Parlament.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anunţul a fost făcut de deputatul Florin Roman (PNL), la televiziunea publică, după ce problemele reţelei online nu au permis urmărirea discuţiilor.

„Am făcut o scurtă prezentare a măsurilor pe care le-am luat odată cu declanşarea acestei situaţii provocate de coronavirus, după care domnul Lucian Romaşcanu (preşedintele Comisiei pentru cultură din Senat, n.r.) - care a condus şedinţa pe perioada audierii mele - a cerut colegilor să adreseze întrebări. Nu au existat întrebări şi s-a trecut direct la vot”.

Audierea a avut loc în format audio, nu video. A fost o comisie mixtă, parlamentari din toate domeniile, a spus ministrul.

Legat de depunerea jurământului, în cazul în care Guvernul va fi votat de Parlament, Gheorghiu a spus: „Sunt şi eu curios cum va decurge această procedură. Suntem unii miniştri care am avut contact de gradul 1 prin participarea la BPN (Biroul Politic Naţional, n.r.). La mine nu se aplică. Sunt în gradul 2. Nu se impune autoizolarea la contact de gradul 2. Ar trebui luată o măsură unitară. Majoritatea membrilor PNL au fost în respectiva şedinţă”.

Senatorul PNL Vergil Chiţac, care a participat la întâlnirea BPN, a fost diagnosticat vineri cu COVID-19.

Dacă se impune autoizolarea pentru un ministru, el poate sta acasă sau poate beneficia de o locuinţă RAAPPS, a mai explicat el.

Bogdan Gheorghiu ocupă funcţia de ministru al Culturii din 4 noiembrie 2019. La audierea din 4 martie, el a primit aviz negativ.

În contextul răspândirii coronavirusului, parlamentarii vor vota pe grupuri, toată procedura urmând să dureze şase ore.

Ulterior, parlamentarii vor vota modificarea regulamentului, astfel încât şedinţele să poată fi ţinute prin mijloace electronice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.