Peste 6.000 de persoane au semnat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, o petiţie online iniţiată de Comunitatea Declic prin care cer parlamentarilor să nu irosească testele de coronavirus. "În condiţiile în care cantitatea de teste şi de echipamente medicale de protecţie este limitată, transmitem un mesaj ferm clasei politice că nimeni nu e mai presus de lege şi nu vom accepta privilegii pentru parlamentari în plină pandemie", afirmă iniţiatorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comunitatea Declic a lansat, vineri seara, o petiţie adresată Parlamentului României, prin care cere tratament egal pentru toţi cetăţenii ţării în plină pandemie de Coronavirus.

"Peste 6000 de români au semnat, în timpul nopţii, petiţia şi le solicită parlamentarilor să nu irosească testele de coronavirus şi echipamentele de protecţie, care ar putea fi necesare personalului medical. Reprezentanţii Declic vor să prevină folosirea inutilă a testelor de depistare a coronavirusului şi a echipamentelor de protecţie pentru cei 470 de parlamentari aşteptaţi sâmbătă dimineaţa la şedinţa de învestire a Guvernului", se arată într-un comunicat de presă transmis, sâmbătă, de Declic.

Aceste echipamente sunt critice pentru protecţia personalului medical aflat în prima linie de contact cu bolnavii şi ar putea echipa 470 de medici, asistente sau infirmieri.

Potrivit sursei citate, consumarea de teste pentru depistarea coronavirusuui în rândul parlamentarilor i-ar priva pe cei care chiar au nevoie de diagnosticare, fiind şi cazul medicilor şi asistentelor din focarul de la Spitalul Gerota care aşteaptă de miercuri dimineaţă să li se facă teste.

"În condiţiile în care cantitatea de teste şi de echipamente medicale de protecţie este limitată, transmitem un mesaj ferm clasei politice că nimeni nu e mai presus de lege şi nu vom accepta privilegii pentru parlamentari în plină pandemie. Această testare a parlamentarilor vine în lipsa unei anchete epidemiologice care să constate necesitatea unei astfel de măsuri şi denotă o clasă de privilegii inacceptabilă pentru o societate democratică”, a declarat Roxana Pencea Brădăţan, coordonator de campanii Declic.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, marţi erau doar 1.200 de teste în cele şapte centre din ţară, iar acestea urmau să suplimentate cu doar încă 3.500 la finalul săptămânii.

Toţi parlamentarii vor fi testaţi pentru coronavirus, chiar dacă nu au simptome şi nu au intrat în contact cu Vergil Chiţac, în ciuda multiplelor critici, adresate mai ales în mediul virtual, legate de risipa de teste care se face în acest fel.

Senatorul care a fost confirmat cu coronavirus a ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa fără izoletă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.