Mai multe ţări din America Latină, între care Bolivia, Venezuela, Paraguay şi Peru, au suspendat legăturile cu Europa, în încercarea de a opri răspândirea COVID-19, potrivit The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Venezuela a raportat vineri primele două cazuri de COVID-19, sporind teama într-o ţară aflată în criză, în care multe spitale fac eforturi să trateze afecţiuni comune.

Anunţul l-a determinat pe Ivan Duque, preşedintele Columbiei, să ordone închiderea graniţei cu ţara vecină. În plus, cei care au fost în Europa sau Asia nu primesc permisiunea de a intra pe teritoriu. Columbia a raportat primul caz pe 6 martie, iar acum are 16 bolnavi de COVID-19.

Bolivia, Venezuela, Paraguay şi Peru au suspendat zborurile europene. Argentina a anunţat că va întrerupe legăturile cu cele mai afectate ţări din lume. Începând de luni, Guatemala va extinde restricţiile de călătorie, interzicând sosirile din SUA şi Canada, a spus preşedintele Alejandro Giammattei.

Ministrul Sănătăţii din Panama a declarat vineri că numărul cazurilor confirmate a ajuns la 36, dintre care trei sunt cetăţeni străini.

Majoritatea cazurilor de îmbolnăvire din Brazilia se află în cele mai mari două oraşe - Rio de Janeiro şi Sao Paulo. Nu a fost raportat niciun deces, însă autorităţile au spus că se aşteaptă ca totalul, acum de peste 100, să crească în următoarele săptămâni. 

Mexic, a doua putere economică din America Latină, se confruntă cu o criză care acum este alimentată de COVID-19. Aici, numărul cazurilor rămâne scăzut.

La nivel mondial, de la depistarea coronavirusului în China, la finalul anului trecut, peste 140.000 de oameni au fost infectaţi. Dintre aceştia, jumătate au fost trataţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.