Ucraina - care a anunţat vineri primul deces din cauza noului coronavirus dintre cele doar trei cazuri de contaminare - îşi închide frontiera străinilor timp de cel puţin două săptămâni, în lupta împotriva răspândiii bolii, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Secretarul Consiliului ucrainean de Securitate Naţională şi Apărare Oleksii Danilov a anunţat că ucrainenii care se află în străinătate ”se vor putea întoarce”, dar că cei care au călătorit în ţări deosebit de afectate de pandemia noului coronavirus urmează să fie plasaţi în carantină.

Autorităţile le-au recomandat joi ucrainenilor să se abţină de la orice călătorie în străinătate.

Ele au anunţat vineri că mai multe cazuri de coronavirus au fost înregistrate în teritoriile separatiste proruse din estul ţării, care nu se află sub controlul Kievului.

Ucraina a dispus săptpmâna aceasta închiderea tuturor şcolilor şi universităţilor.

Adunările publice de peste 200 de persoane au fost interzise, mai puţin caz de ”necesitate a statului”.

Primarul din Kiev a ordonat să fie închise cinematografele şi alte locuri de divertisment.

Două importante biserici ucrainene le-au recomandat credincioşilor să nu mai sărute icoanele şi să folosească pahare de unică folosinţă pentru împărtăşanie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.