Termenul limită de înscriere pentru Bursa „Alex. Leo Şerban”, acordată de platforma Conceptual Lab la cea de-a 19-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania, a fost prelungit până pe 27 martie 2020.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Valoarea bursei destinate cineaştilor aflaţi la primul sau al doilea lungmetraj, jurnaliştilor şi criticilor de film este de 2.500 de euro.

Ei trebuie să trimită CV-urile, scrisorile de motivaţie şi descrierile unor proiecte aflate în lucru pe https://tiff.ro/inscrieri-bursa-alexleo-serban.

Condiţia principală pentru înscrierea la cea de-a şasea ediţie a Bursei este să aibă vârsta maximă de 35 de ani. Pot fi depuse proiecte de lungmetraj - ficţiune sau documentar - aflate în dezvoltare sau în preproducţie şi proiecte editoriale axate pe cinema (carte, revistă, website, emisiune, vlog, blog ş.a.).

„Mă alătur din nou cu bucurie Festivalului Internaţional de Film Transilvania, cel mai important eveniment cinematografic din România. Sunt încântat să continuăm acest parteneriat cu TIFF şi să descoperim noi proiecte care au nevoie de susţinerea noastră. Un alt motiv de bucurie îl reprezintă faptul că, anul acesta, platforma pe care am creat-o pentru a sprijini iniţiativele artistice din România împlineşte jumătate de deceniu. 2020 reprezintă cel de-al treilea an în care Conceptual Lab susţine acordarea Bursei «Alex Leo Şerban», iar într-o perioadă în care sectorul cultural este supus unor intense presiuni este nevoie ca el să fie sprijinit şi mai mult”, a spus Theo Nissim, fondatorul Conceptual Lab.

Theo Nissim (Foto: Matei Buta)
Theo Nissim (Foto: Matei Buta)

Pe lângă Bursă, o menţiune specială în valoare de 1.000 de euro - oferită de Conceptual Lab şi TIFF - va recompensa performanţa unui actor român cu vârsta de până la 35 de ani, care s-a remarcat într-un scurtmetraj sau un lungmetraj lansat în 2019. Anul trecut a fost premiat Alex Bogdan, pentru rolul din „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” (r. Radu Jude). Acesta va fi al patrulea an consecutiv când Conceptual Lab va oferi premiul pentru interpretare.

Bursa „Alex. Leo Şerban” a fost iniţiată în 2012 de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc şi Romanian Film Initiative. Anul trecut, a fost acordată Linei Vdovîi, pentru proiectul documentar „Il Bel Canto”. Menţiunea specială pentru un proiect editorial i-a fost oferită lui Iosif Prodan, pentru dokumentar.ro.

Cea de-a 19-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania este programată să aibă loc între 29 mai şi 7 iunie 2020, la Cluj-Napoca.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.