Autorităţile indiene au anunţat vineri primul deces cauzat de COVID-19. Este vorba despre un bărbat care a revenit recent în statul Karnataka dintr-un pelerinaj la Mecca.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bărbatul în vârstă de 76 de ani a revenit în ţară pe 29 februarie. El a murit marţi şi, mai târziu, a fost confirmat că era infectat cu coronavirusul depistat la finalul anului trecut în China.

Pe 27 februarie, autorităţile din Arabia Saudită - care găzduieşte două locuri sfinte pentru islam, Mecca şi Medina - au decis să interzică accesul pe teritoriul ţării pelerinilor, dar şi turiştilor din ţări afectate de coronavirus. 

În India, numărul total al cazurilor de îmbolnăvire a ajuns la 73, iar guvernul de la Delhi a decis închiderea tuturor unităţilor de învăţământ şi a cinematografelor până pe 31 martie. În plus, toate centrele comerciale, birourile şi spaţiile publice trebuie să fie dezinfectate zilnic.

Prim-ministrul Narendra Modi şi-a sfătuit membrii cabinetului să nu călătorească în străinătate.

Turneul naţional de cricket, care ar urma să debuteze pe 29 martie, este posibil să fie anulat. Google a anunţat vineri că unul dintre angajaţii din Bengaluru (capitala statului Karnataka) este infectat. Bărbatul revenise recent din Grecia.

Joi, bursa indiană a înregistrat cea mai mare scădere din ultimii 12 ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.