Autorităţile spaniole au anunţat joi că bilanţul deceselor cauzate de Covid-19 este de 86, iar numărul cazurilor de infectare a depăşit 3.000. Prim-ministrul Pedro Sánchez a declarat într-o conferinţă de presă susţinută la palatul Moncloa că Executivul va acorda 2,8 miliarde de euro comunităţilor autonome, în principal, pentru sănătate. În plus, din 16 martie, zborurile dinspre Italia - cea mai afectată ţară din Europa - vor fi suspendate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele mai multe victime ale Covid-19 în Spania au fost înregistrate în Madrid. 

Autorităţile din Ţara Bascilor, Galicia, Catalonia şi Murcia au dispus joi închiderea tuturor şcolilor, alăturându-se astfel Madridului, Vitoria şi Oviedo.

„Efortul Guvernului spaniol se desfăşoară pe două fronturi: primul este cel sanitar şi al doilea, cel economic”, a spus Sánchez în conferinţa la care jurnaliştii au participat online.

Convins că Spania îşi va recupera curând „vitalitatea economică”, el a recunoscut că „ne aflăm în faţa unei urgenţe sanitare şi disciplina este fundamentală”.

Între măsurile luate de Executiv se numără considerarea izolării angajaţilor drept concediu medical şi suspendarea zborurilor dinspre Italia şi a trenurilor.

În plus, angajaţii statului care lucrează din izolare vor fi plătiţi 100%.

Patru sute de milioane de euro vor fi alocaţi sectorului turistic şi hotelier.

„Fiecare cetăţean trebuie să se îngrijească, pentru a avea grijă de ceilalţi. Trebuie să se protejeze pentru a-i proteja pe ceilalţi”, a mai spus el. 

Sánchez a subliniat că „pentru a învinge virusul cât mai curând sunt esenţiale responsabilitatea socială şi disciplina”. Prim-ministrul a precizat că măsurile luate şi momentul ales pentru asta au fost la recomandarea experţilor. 

Autorităţile italiene au decis să plaseze întreaga ţară în carantină, iar miercuri seară preşedintele american Donald Trump a anunţat că, începând de vineri, pentru 30 de zile, zborurile din statele spaţiului Schengen vor fi suspendate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.