Fostul ministru al Justiţiei Tudorel Toader a fost reales în funcţia de rector al Universităţii "Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, mandatul 2020-2024, el obţinând cu peste 70 de voturi în plus faţă de contracandidatul său.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La alegerile desfăşurate miercuri la universitatea ieşeană s-au prezentat la vot aproape 70 la sută din cei 861 de alegători.

Tudorel Toader a obţinut 283 de voturi, în timp ce contracandidatul său a luat 210 voturi. În jur de 100 de voturi au fost anulate.

"Mulţumiri pentru încrederea şi onoarea acordată prin alegerea în demnitatea de Rector al UAIC, pentru un nou mandat de patru ani“, a scris pe Facebook Tudorel Toader, imediat după anunţarea rezultatelor.

În cursă s-a înscris şi un student, Silvian Manuel Man, liderul onorific al Ligii Studenţilor, cunoscut pentru criticile sale vehemente la adresa rectorului Tudorel Toader, candidatura sa fiind însă respinsă de Biroul Electoral.

El a precizat că a decis să intre în competiţie după ce a încercat să identifice un contracandidat cu şanse în bătălia cu Tudorel Toader, doar că s-a lovit de reticenţa şi frica unor profesori.

Tudorel Toader a ocupat funcţia de ministru al Justiţiei în guvernele PSD Grindeanu, Tudose şi Dăncilă, deţinând şi două mandate succesive de judecător al Curţii Constituţionale.

În anul 2016, Tudorel Toader a fost ales în funcţia de rector al Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, iar un an mai tâziu s-a autosuspendat din funcţie pe perioada exercitării mandatului de ministru la Justiţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.