În Italia sunt 10.590 de persoane contaminate cu Covid-19, cei recuperaţi dar cu simptome sunt 5.838 iar 3.724 se află în izolare la domiciliu, în timp ce persoanele vindecate sunt 1.054, dintre care 41 doar miercuri. Decese sunt 827, cu 196 mai mulţi faţă de ziua precedentă, scrie La Rebubblica.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Angelo Borrelli, şeful Protecţiei civile, a precizat că numărul bolnavilor a ajuns la 2.076 faţă de ieri, în timp ce numărul celor infectaţi - inclusiv victime şi vindecaţi - este de 12.462. 

Decese sunt 827, cu 196 în plus faţă de ziua precedentă.  

Bolnavi la Terapie Intensivă sunt 1.028, cu 151 mai mulţi faţă de marţi. 

Giovanni Rezza, director al Departamentului de boli infecţionase de la ISS, a spus că "în ceea ce priveşte întregul genom al virusului, se văd unele mici mutaţii. Nu a devenit mai agresiv". 

Lombardia vrea să treacă la pasul următor: să închidă birourile, transportul în comun, autobuze şi metrou. Doar magazinele alimentare şi farmaciile ar funcţiona, să fie închise baruri şi restaurante dar să fie oprită şi producţia. Premierul Conte se gândeşte: "Explicaţi-mi cu detalii!". 

În timp ce Milano se pregăteşte de blocarea totală a activităţii, modelul Lombardiei ar putea fi extins în toată Italia. În Campania, vor fi închise frizeriile, centrele estetice. În Emilia Romagna - pieţele. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.