Muzeul Naţional Brukenthal, Teatrele Gong şi „Radu Stanca” din Sibiu, dar şi Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” din Bucureşti se numără între instituţiile de cultură care au anunţat că îşi suspendă activitatea în următoarea perioadă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Având în vedere contextul riscului de răspândire a infecţiei cu noul coronavirus şi ca urmare a consultării dintre Ministerul Culturii şi managerii instituţiilor subordonate, dar şi a solicitărilor acestora, s-a luat decizia ca în perioada 10 – 22 martie 2020 să se suspende toate activităţile şi evenimentele cu public organizate la nivelul fiecărei instituţii. Decizia vizează şi Muzeul Naţional Brukenthal ca urmare a măsurilor de prevenire a răspândirii noului virus COVID-19”.

Toate evenimentele programate în aceasta perioada vor fi anulate!

Muzeul Astra a decis să închidă expoziţia „Micro-Folie” (Casa Artelor, Sibiu, Piaţa Mică) începând de miercuri până pe 31 martie. 

„Tratăm cu maximă seriozitate toate aspectele referitoare la sănătatea vizitatorilor, dar şi a angajaţilor Muzeului Astra”.

Teatrul Naţional „Radu Stanca" a anulat toate spectacolele programate până la 22 martie. Spectatorii îşi pot recupera banii pentru biletele deja achiziţionate din agenţia teatrală. Pentru biletele achiziţionate online, contravaloarea acestora va fi returnată direct în contul din care s-a efectuat plata biletelor.

Singurul spectacol care se va juca în această perioadă este cea mai nouă producţie a TNRS, „Quartett”, în regia Hunor Horvath, care se va juca joi şi vineri, exclusiv cu public intern.

„Toate sălile noastre au o capacitate sub 200 de locuri, iar ca atare nu se impune avizul Direcţiei de Sănătate Publică pentru desfăşurarea evenimentelor la sediul instituţiei. Cu toate acestea, am luat hotărârea dificilă de a anula evenimentele noastre până pe data de 17 martie, inclusiv. De asemenea, au fost oprite de la vânzare, dar nu anulate, restul evenimentelor programate până la finalul lunii. Analizăm permanent situaţia şi vom reveni cu detalii pe parcurs, dar siguranţa spectatorilor noştri, precum şi a colaboratorilor teatrului, primează în faţa oricăror calcule financiare. În momentul de faţă avem două spectacole în pregătire (premiere), aşadar vom repeta şi vom lucra în ateliere, fără public”, a transmis Teatrul Gong.

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” este închis publicului. 

„Ca urmare a măsurilor speciale luate de Comandamentul de Urgenţă şi Ministerul Culturii pentru împiedicarea răspândirii noului coronavirus, vă transmitem că toate activităţile cu publicul, inclusiv vizitele simple, se suspendă până la data de 22 martie 2020. În funcţie de evoluţia situaţiei, perioada se va prelungi conform dispoziţiilor primite de la Ministerul Culturii”.

Secretarul de stat Raed Arafat a anunţat miercuri noi măsuri privind epidemia Covid-19, între care suspendarea temporară a distribuţiei în afara României a medicamentelor esenţiale pentru tratarea coronavirusului; entităţilor private le este solicitat să îşi decaleze programul de lucru, pentru sectorul public solicitarea fiind obligatorie. Acţiunile culturale, sportive, religioase, care implică mai mult de 100 de persoane, desfăşurate în spaţii închise, sunt restricţionate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.