Antrenorul Dan Alexa a semnat un contract pe un an şi jumătate cu Rapid, înlocuindu-l pe Daniel Pancu, demis din cauza rezultatelor slabe. Alexa a afirmat că, deşi nu are în contract, obiectivul lui personal este promovarea echipei în Liga I.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am venit cu foarte mult entuziasm, le mulţumesc celor care conduc acest club că s-au gândit la mine. Nu este un moment foarte bun, chiar dacă echipa a avut o exprimare bună spre foarte bună, în multe meciuri le-a lipsit şansa sau le-a lipsit ceva, o să văd exact ce se întâmplă, de ce nu s-au obţinut mai multe puncte. Poate să fie o presiune prea mare pe jucători, sunt mulţi jucători tineri. Daniel Pancu a făcut din punctul meu de vedere o treabă excepţională, pentru că lotul Rapidului este format din jucători tineri, presiunea este foarte mare. Obiectivul meu personal, chiar dacă nu este pe hârtie, este clar promovarea, cred că pot să reuşesc. Am urmărit multe meciuri ale Rapidului şi exprimarea a fost bună, cu potenţial, cu jucători foarte buni pentru nivelul acesta şi sper să începem bine pentru că este foarte important. Este o luptă foarte strânsă, s-au pierdut nişte tempouri din păcate, sunt cinci, şase echipe pe două puncte, pe un loc, pentru că UTA e greu de ajuns. Important este să facem paşii corecţi, să fim uniţi toată lumea. Sunt bucuros că am revenit la Rapid, am plecat într-un moment foarte greu, prin acea decizie de faliment, după ce reuşisem o performanţă foarte bună în condiţii grele. Mă întorc cu bucurie, am simţit susţinerea suporterilor rapidişti în perioada ce a urmat, indiferent unde ne-am întâlnit, am simţit respectul lor şi sentimentul este reciproc pentru că m-am simţit foarte bine aici. Îmi doresc din suflet să reuşesc să promovăm, pentru că ar fi un moment incredibil. Fotbalul românesc are nevoie de Rapid în prima ligă, este un club imens în România şi locul lui este în Liga I. Încă am proces cu Astra pentru acea sumă, am încercat să nu dau curs niciunei oferte până lucrurile sunt clare, dar a venit oferta Rapidului acum, de nerefuzat din punct de vedere sentimental, pentru că Rapidul este foarte greu de refuzat, însemnaă foarte multe, istorie, suporteri, e un club la care simţi că antrenezi şi am acceptat oferta pe loc. Ana Maria Prodan este impresarul meu şi atât. Este un subiect care din punctul meu de vedere este uşor de abordat. Ea s-a uitat doar pe contract. Am avut jucători şi de la Giovanni, şi de la Apostu pe unde am fost. Am vorbit cu Daniel, este fostul meu coleg de echipă, am vorbit şi în perioada trecută. Este dezamăgit, mi-a urat baftă, dacă o să am nevoie de ceva despre un jucător, o să apelez la el. Eu am o relaţie foarte bună cu Daniel, dar asta este viaţa antrenorului. Sunt convins că va reveni pe banca Rapidului, pentru că ăsta este cursul normal al vieţii. El m-a sunat, să-mi ureze baftă. Rămâne Fane Grigore", a declarat Alexa, într-o conferinţă de presă.

Ovidiu Burcă, preşedintele Rapidului, a declarat că echipa nu va intra în sfera de influenţă a impresarului Ana Maria Prodan odată cu venirea lui Alexa.

"Pentru noi este importantă experienţa pe care a avut-o la Călăraşi. A venit într-un moment ca acum, la Rapid, nu la începutul campionatului sau la mijlocului lui. Nu şi-a pregătit el echipa, a preluat o echipă din mers şi a reuşit să o promoveze. El are o foarte mare încredere în lotul de jucători şi în ce se întâmplă astăzi la Rapid, ne-a dat şi nouă o linişte şi o încredere că putem schimba situaţia actuală şi putem rămâne în luptă până al final. Obiectivul nostru în acest an a fost să fim în lupta pentru promovare, să fim acolo, să ne luptăm până în ultima etapă, suntem acolo şi odată cu venirea lui Dan cred eu că lucrurule vor intra şi din punctul de vedere al punctelor acumulate, pentru că nu suntem foarte departe, însă în ultimele trei meciuri, dacă prestaţia tehnică nu a fost rea, din păcate două puncte în trei meciuri sunt prea puţine în acest moment. Noi nu lucrăm cu impresari care să aducă jucătorii, noi indentificăm jucătorii şi apoi ştim cine sunt impresarii lor. Nu avem impresari de casă cu care să lucrăm pentru că noi credem că un club serios nu face lucrul ăsta. Dacă are cineva un semn de întrebare că începe un monopol al unui impresar, să fie liniştit, că lucrul acesta nu se va întâmpla. Dan a semnat pe un an şi jumătate", a afirmat Burcă.

Pentru că nu a fost reziliat contractul cu fostul antrenor, Daniel Pancu, Alexa a fost numit director tehnic, a explicat Burcă.

"Cu agenţii lui Daniel suntem la nivel de negociere, sperăm ca în zilele următoare să ajungem la un numitor comun şi să rămânem în relaţii amiabile. Sunt nişte chestiuni legate de contract, nişte detalii. Sunt sigur că vom ajunge la un numitor comun. Dan a venit pe un post de director tehnic, pentru că în acest moment clubul Rapid are un antrenor principal. Atât timp cât nu vom ajunge la o înţelegere, vom rămâne în formula asta. Dar eu sper că în zilele următoare vom rezolva şi această problemă. Sunt sigur că Daniel nu va accepta să rămână în cadrul clubului, pentru că îi ştiu dorinţa foarte mare, îi ştiu potenţialul şi pentru că ştiu că va fi un antrenor de mare succes", a precizat el. 

Dan Alexa, în vârstă de 40 de ani, a mai antrenat echipele Poli Timişoara, Rapid (2015-2016), ASA Târgu Mureş, Concordia Chiajna, Dunărea Călăraşi şi, ultima dată, Astra Giurgiu.

Rapid a acumulat 37 de puncte în 23 de etape, ocupând locul 5 în clasamentul Ligii a II-a, în timp CS Mioveni, de pe locul 2, promovabil, are 39 de puncte. Lider este UTA, cu 50 de puncte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.