Universitatea Bucureşti a anunţat, miercuri, suspendarea cursurilor până în data de 29 martie. Orele se vor derula online. Cantina va fi închisă, dar căminele rămân deschise şi se vor pune la dispoziţie camere pentru studenţii care trebuie să intre la izolare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Universitatea din Bucureşti a anunţat, printr-un comunicat de presă, că activitatea didactică va avea loc în sistem online, iar serviciile administrative vor fi asigurate în continuare.

”Decizia, adoptată de Consiliul de Administraţie al Universităţii din Bucureşti, presupune suspendarea temporară a cursurilor faţă în faţă şi continuarea acestora în mediul online. În acest sens, un Grup de Coordonare a Activităţilor Educaţionale Online va oferi sprijin tehnic şi va asista cadrele didactice şi studenţii în procesul de tranziţie la comunicarea si predarea online,  decisă pentru această perioadă. Grupul este coordonat de conf. univ. dr. Radu Gramatovici. Din grup fac parte prof. univ. dr. Laura Comănescu, prof. univ. dr. Lucian Ciolan, prof. univ. dr. Bogdan Ştefănescu, conf. univ. dr. Sorin Costreie, prof. univ. dr. Romiţă Iucu, lect. univ. dr. Cristian Bucur, lect. univ. dr. Beatrice Almăşan, Maria Prună, drd. Oana Sîrbu, dr. Anca Ileana, drd. Mirabela Amarandei şi lect. univ. dr. Mircea Sava”, a transmis UNiversitarea. 

Prin intermediul acestui grup strategic, Universitatea din Bucureşti va fi în contact permanent cu membrii comunităţii academice, oferind soluţii digitale, consiliere şi sprijin tehnic acolo unde va fi nevoie.

”În ceea ce priveşte implementarea în sistem online a activităţilor didactice în perioada următoare, universitatea va acorda prioritate organizării activităţilor cu studenţii din anii terminali, astfel încât riscul nefinalizării la timp a ciclurilor de studii să poată fi redus. Consiliul de Administraţie al Universităţii din Bucureşti a decis astăzi să reprogrameze pentru o dată ulterioară activităţile extracurriculare (conferinţe, lansări de carte, prelegeri, workshop-uri, competiţii sportive, spectacole etc.) ce urmau a se desfăşura în perioada mai sus menţionată”, se mai arată în comunicat. 

Sursa citată precizează că toate căminele studenţeşti rămân deschise.

”Pe de altă parte, precizăm că Universitatea din Bucureşti a pregătit un număr de camere destinat studentelor şi studenţilor care ar putea fi nevoiţi să intre în autoizolare. Pentru a veni în sprijinul celor care se vor afla în astfel de situaţii, se va constitui la nivelul rectoratului un grup de voluntari format din personal al universităţii şi din studenţi”, se maia artă în comunicat.

Începând de mâine, 12 martie 2020, până pe 29 martie se suspendă şi activitatea Cantinei „Mihail Kogălniceanu”.

Studenţii celor 19 facultăţi ale Universităţii din Bucureşti vor putea interacţiona individual cu serviciile administrative, cu secretariatele sau cu cadrele didactice numai pentru activităţile care nu pot fi derulate online (obţinerea de semnături, de documente de studii etc.).

”Recomandăm studenţilor ca, în măsura posibilităţilor, să folosească plăţile online. Universitatea din Bucureşti va solicita Bibliotecii Centrale Universitare închiderea temporară a sălilor de lectură aflate în clădirile facultăţilor, cu păstrarea deschisă a centrelor de împrumut. Nu în ultimul rând, a fost decisă anularea deplasărilor angajaţilor şi ale studenţilor în zone de risc şi sistarea temporară a acelor deplasări în străinătate care pot suferi amânare”, a mai transmis Universitatea. 

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Universitatea din Bucureşti a decis suspendarea activităţii didactice ”faţă în faţă” începând de astăzi, 11 martie 2020, ora 14:00, până pe data de 29 martie 2020”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a Universităţii. 

Reprezentanţii instituţiei au anunţat că vor comunica ulterior mai multe detalii. 

Cursurile în învăţământul preuniversitar sunt sistete, în perioada 11 - 22 martie, iar ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a anunţat că universităţile, având autonomie, pot decide măsurile pe care le iau cu privire la derularea cursurilor. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.