Preşedintele american Donald Trump dă asigurări că este pregătit să se testeze cu privire la noul coronavirus, dar subliniază că se simte pentru moment ”foarte bine” şi că medicul său nu vede ce rost ar avea s-o facă, după ce unul dintre colaboratorii săi s-a plasat în mod voluntar în carantină luni, iar testul acestuia a fost negativ, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Mă simt foarte bine, dar nu este mare lucru să te testezi”, a declarat Trump  marţi la finalul unei întâlniri cu aleşi republicani din Congres.

”Este un lucru pe care aşfi pregătit să-l fac, dar am discutat cu medicul Casei Albe şi spune că nu există niciun motiv s-o fac, nu sunt simptome, absolut nimic”, a adăugat preşedintele american.

”Dacă ar exista (simptome), aţi fi primii care ar şti. Poate chiar mi-aţi spune voi”, a mai spus el, adresându-se jurnaliştilor  prezenţi.

Doi republicani care s-au aflat alături de preşedinte în ultimele zile şi viitorul şef de cabinet al lui Donald Trump s-au izolat în mod voluntar luni, după ce au fost expuşi virusului, însă fără să prezinte simptome.

Unul dintre ei, alesul în Camera Reprezentanţilor Matt Gaetz, a anunţat marţi pe Twitter că rezultatul testului său de covid-19 este negativ.

Însă el a anunţat că va respecta întreaga perioadă de carantină, până joi.

Matt Gaetz s-a aflat la bordul avionului prezidenţial Air Force One luni, după ce a fost expus noului coronavirus la o conferinţă, la Washington, la sfârşitul lui februarie.

Donald Trump a rămas evaziv cu privire la măsurile pe care intenţionează să le ia în vederea susţinerii economiei, ameninţate de epidemie, însă miliardarul republican şi-a afişat din nou optimismul marţi, spre deosebire de autorităţile sanitare americane, foarte prudente.

”Asta va dispărea, trebuie doar să rămânem calmi”, a spus el, felicitându-se din nou pentru ”treaba foarte bună” făcută, în opinia sa, de echipa însărcinată cu dosarul, condusă de către vicepreşedintele Mike Pence.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.