Numărul de cazuri de infectare cu Covid-19 a depăşit 1.000 în Statele Unite, unde Massachusetts şi Michigan au declarat stare de urgenţă. În ultimele ore, Panama a semnalat primul deces, Jamaica a confirmat primul caz de îmbolnăvire, importat din Marea Britanie, unde ministrul Sănătăţii a fost testat pozitiv.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele mai noi cazuri de Covid-19 din SUA au fost depistate în Florida şi Michigan, iar numărul total a depăşit o mie. În total, 38 de state americane au pacienţi testaţi pozitiv.

Statul Washington este cel mai afectat, cu aproximativ 280, urmat de California şi New York, cu peste 170.

După California, Massachusetts şi Michigan au declarat stare de urgenţă noaptea trecută.

Ministrul Sănătăţii din Panama a anunţat primul deces din cauza Covid-19. În ţara din America Centrală au mai fost înregistrate şapte noi cazuri de îmbolnăvire.

Autorităţile sanitare din Jamaica au confirmat marţi primul caz pe insulă, în capitala Kingston. Pacientul, o femeie care a călătorit recent în Marea Britanie. Femeia a ajuns pe insulă pe 4 martie, a contactat autorităţile pe 9 martie şi se află de atunci în izolare.

Între timp, ministrul britanic al Sănătăţii, Nadine Dorries, a fost testat pozitiv. În Regat au fost detectate peste 380 de cazuri.

Cât priveşte Europa, cea mai afectată ţară este Italia (peste 10.100 de cazuri şi peste 630 de decese), urmată de Franţa (peste 1.500 de cazuri şi 33 de decese) şi Spania (peste 1.600 de cazuri şi 36 de decese).

Turcia a anunţat marţi seară primul caz de infectare la un bărbat care a călătorit în Europa.

China, epicentrul Covid-19, a înregistrat în ultimele 24 de ore o nouă scădere - 24 de noi cazuri şi 22 de decese, la nivelul întregii ţări.

În oraşul Wuhan, unde coronavirusul a fost detectat la finalul anului trecut, au fost raportate miercuri 13 noi infecţii.

Wuhan şi împrejurimile se află în carantină de la finalul lunii ianuarie. Autorităţile provinciei Hubei nu au mai raportat niciun caz de infectare în ultimele zile.

La nivel mondial, numărul cazurilor de infectare cu Covid-19 a depăşit 115.000, mai mult de jumătate dintre bolnavi fiind trataţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.