Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a afirmat, marţi seară, că România se pregăteşte de intrarea în scenariile 3 şi poate 4 ale epidemiei de coronavirus, după ce s-a intrat deja în scenariul al doilea, respectiv o fază de transmitere sporadică în comunitate. Cu toate acestea, Costache afirmă că ”suntem departe de ceea ce se întâmplă în Italia, Germania, Franţa sau Spania, să nu mai vorbim de Coreea de sud”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

România a intrat, marţi, în cel de-al doilea scenariu al infecţiei cu coronavirus, după ce au fost confirmate deja 28 de cazuri.

”Scenariul 2 este o fază de transmitere sporadică în comunitate. Suntem departe de ceea ce se întâmplă în Iltalia, Germania, Franţa sau Spania, să nu mai vorbim de Coreea de sud”, a spus ministrul Victor Costache, marţi seară, în şedinţa de Guvern.

Potrivit acestuia, este foarte important că toţi pacienţii au fcut forme uşoare şi niciunul dintr ecei care sunt în continuare internaţi nu este intubat.

”Avem constituită o bază de date cu tot ce înseamnă DSP, spitale judeţene, pentru a putea  optimiza stocurile cu tot ce însemnă măşti, echipamente de protecţie , biocide, ventilatoare”, a mai spus ministurl, prezentând stadiu diferitor achiziţii.

Costache a precizat că ”ne pregătim pentru o trecere în scenariul 3 sau 4”.

”Este important să fim foarte bine pregătiţi şi să întârziem foarte mult prin măsuri”,  a mai spus Costache.

Potrivit auorităţilor, scenariul 1 presupune existenţa de la 0 la 25 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, Scenariul 2 - între 25 şi 100 de cazuri, Scenariul 3 între 100 şi 2.000 de cazuri şi Scenariul 4 - peste 2.000.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.