Curtea Constituţională interzice, începând de miercuri, accesul în instituţie al persoanelor care nu sunt angajate ale CCR, pentru prevenirea infecţiilor cauzate de Covid-19 şi de gripă, iar persoanele care vor să depună documente sau solicită informaţii se pot adresa instituţiei doar telefonic, prin mail sau poştă. La rândul său, ANI anunţă că suspendă toate activităţile cu publicul desfăşurate la sediul instituţie, prelungind însă programul cu publicul prin telefon.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Plenul Curţii Constituţionale a hotărât limitarea accesului în sediul CC pentru persoanele care nu sunt angajate ale Curţii, începând de miercuri, până la o dată ce va fi anunţată public, pe site-ul www.ccr.ro. Măsura este luată pentru prevenirea răspândirii infecţiilor respiratorii cauzate de COVID 19 şi de gripa sezonieră.

Persoanele care doresc să depună documente (petiţii, scrisori, comunicări, adrese, note, memorii etc.) sau solicită accesul la anumite informaţii/documente din dosare aflate pe rolul Curţii Constituţionale se vor adresa CCR exclusiv telefonic sau prin corespondenţă poştală ori electronică, fără a li se permite accesul fizic în spaţiile instituţiei.

La rândul său, Agenţia Naţională de Integritate anunţă suspendarea tuturor activităţilor de relaţii cu publicul, la sediul instituţiei, în perioada 11 martie – 22 martie, cu posibilitatea prelungirii acestei măsuri.

Activitatea de relaţii cu publicul se va efectua doar prin telefon, corespondenţă electronică şi prin poştă.

În acest context, programul de lucru cu publicul, prin telefon, se va prelungi, de luni până vineri, în intervalul orar 08:30 - 16:00.

Totodată, având în vedere atribuţiile Agenţiei Naţionale de Integritate prevăzute de dispoziţiile legii referitoare la primirea declaraţiilor de avere şi de interese ale persoanelor prevăzute de Legea nr. 176/2010, în perioada menţionată, declaraţiile nu vor mai fi primite fizic, prin registratura ANI, acestea urmând a fi transmise Agenţiei exclusiv prin intermediul poştei.

De asemenea, de miercuri se suspendă participarea personalului Agenţiei Naţionale de Integritate, în interes de serviciu, la evenimente/manifestări publice.

           

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.