ALDE anunţă, înaintea consultărilorcu premierul Ludovic Orban pe tema datei alegerilor locale, că prrioritatea PNL nu trebuie să fie data alegerilor locale, ci învestirea unui Guvern care să aibă puteri depline pentru adoptarea măsurilor complementare celor de limitare a răspândirii COVID -19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”ALDE va participa astăzi la consultările cu privire la calendarul alegerilor locale printr-o delegaţie compusă din purtătorul de cuvânt, deputatul Varujan Vosganian şi vicepreşedintele ALDE, deputatul Steluţa Cătăniciu. Reprezentanţii ALDE vor transmite premierului interimar Ludovic Orban că, din punctul ALDE de vedere, nu stabilirea unui calendar pentru alegerile locale reprezintă în acest moment o prioritate, ci, din contră, prioritatea absolută trebuie să fie învestirea unui Guvern care să aibă puteri depline pentru a putea gestiona criza generată de răspândirea coronavirus”, anunţă ALDE într-un comunicat.

În acest context ALDE subliniază că măsurile obligatorii care se impun a fi luate de Guvern nu pot să se oprească doar la acţiuni de limitare a răspândirii virusului.

”Este nevoie de un Guvern cu puteri depline care să aibă în vedere soluţii pentru reducerea efectelor economice ale acestei situaţii generate de extinderea cazurilor de coronavirus. Operatorii din transporturi, turism, comerţ au nevoie de sprijin pentru a putea trece peste perioada dificilă, pentru a putea păstra locurile de muncă şi pentru a rezista până când situaţia se va stabiliza”, se arată în comunicat.

ALDE consideră că Guvernul trebuie să se concentreze pe aceste probleme mai degrabă decât pe un calendar pentru nişte alegeri despre care nu ştim în acest moment dacă vor putea fi organizate în condiţii de siguranţă pentru populaţie.

Premierul interimar, Ludovic Orbvan, se întâlneşte marţi cu reprezentanţii partidelor parlamentare pentru a stabili data alegerilor locale. Datele avansate anterior aufost 14 sau 21 iunie. PSD a cerut amânarea discuţiilor, iar Victor Ponta amânarea alegerilor până în toamnă.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.