Cursurile sunt suspendate de marţi la Colegiul Hasdeu din Buzău, după ce unul dintre elevi a intrat în contact cu femeia de 73 de ani diagnosticată luni seară cu coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform deciziei autorităţilor, de miercuri, cursurile sunt suspendate timp de opt zile în toată ţara, însă la Liceul ”B.P.Hasdeu” din Buzău, această măsură va fi luată cu o zi mai devreme deoarce unul dintre elevii instituţiei de învăţământ a intrat în contact cu femeia de 73 de ani care a fost în Italia, iar luni seară a fost diagnosticată cu coronavirus.

 ”În urma şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Buzău s-a hotărât suspendarea cursurilor în C.N. B.P. Haşdeu începând de mâine, 10 martie 2020; 
 Profesorii diriginţi sunt rugaţi să-şi anunţe elevii!”, este anunţul postat pe site-ul colegiului.

În cursul zilei de luni, a fost confirmată infecţia cu coronavirus în cazul unei femei de 73 de ani, din Buzău, care a sunat la 112 duminică, după ce a manifestat stare febrilă, greaţă, disconfort digestiv. Femeia a fost preluată de ambulanţă, de la domiciliu, cu izoleta, şi internată în Spitalul Judeţean de Urgenţă, în locul special amenajat pentru astfel de situaţii.

”Persoana a fost testată pentru gripă, rezultatul fiind negativ, fapt pentru care au fost prelevate probe pentru noul coronavirus (COVID-19), testul rezultat fiind pozitiv. Femeia de 73 de ani a revenit în ţară din regiunea Rimini (Italia) în 2 martie a.c., dată la care respectiva regiune era considerată neafectată”, precizează Grupul de Comunicare Strategică.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.