Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, spune că pe ruta România – Italia şi retur există 66 cu 91 de operatori, iar pe relaţia cu Uniunea Europeană există 290 de trasee cu 274 de operatori. Precizările ministrului vin după ce Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă a decis suspendarea transportului de persoane către şi dinspre Italia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lucian Bode a explicat, luni, într-o conferinţă de presă că decizia de suspendare până la sfârşitul lunii martie a curselor regulate către Italia şi din Italia spre România, care sunt realizate cu autocarul sau autobuzul, nu înseamnă că au fost graniţele închise şi a precizat câte linii erau operate pe relaţia cu Italia şi câte pe relaţia cu Uniunea Europeană.

“Transportul cu autocarul şi/sau autobuzul pe servicii regulate, respectiv servicii de tranzit, în acest moment se prezintă în felul următor: pe servicii regulate România – Italia – România sunt 66 de linii operate de 91 de operatori sau subcontractori, asta în raport cu Uniunea Europeană, total servicii regulate autorizate sunt 290 de trasee operate de 274 de operatori. Deci noi în această hotărâre am făcut referire foarte clară la serviciile regulate, la serviciile de tranzit efectuate de către operatori de transport spre Italia şi din Italia spre România”, a afirmat Lucian Bode.

Transportul rutier de persoane în trafic internaţional spre şi dinspre Italia este suspendat până la sfârşitul lunii martie, a anunţat luni ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela, care a făcut publice măsuri în contextul cazurilor de infectare cu coronavirus.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.