Toate persoanele care sosesc în Israel vor fi plasate în carantină timp de două săptămâni cu scopul de a evita răspândirea noului coronavirus (Covid-19) în ţară, a anunţat luni premierul Benjamin Netanyahu, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"După o zi de discuţii dificile, am luat o decizie: toţi cei care vin în Israel din străinătate vor fi plasaţi în izolare timp de 14 zile", a declarat Netanyahu într-un videoclip difuzat pe contul de Twitter. 

"Această decizie va fi valabilă timp de două săptămâni", a precizat premierul. "Deciziile vor fi luate pentru a susţine economia israeliană", a adăugat el. 

Restricţii au fost deja impuse călătorilor care sosesc din Italia - cel mai important focar al epidemiei după China - precum şi celor care sosesc din alte ţări, ca Franţa.                

Până în prezent, autorităţile israeliene au recenzat 42 de cazuri de Covid-19 pe teritoriu. Autorităţile palestiniene au confirmat 25 de cazuri în Teritoriile palestiniene şi au decretat pe 5 martie stare de urgenţă pentru 30 de zile. 

Aceste măsuri de restricţie intervin cu o lună înainte de Paştele evreiesc, care anul acesta va fi pe 8 aprilie. În mod obişnuit, zeci de mii de evrei din lumea întreagă se întorc în Israel pentru a sărbători.      

De la apariţia noului coronavirus în decembrie, 113.255 de cazuri de infectare au fost înregistrate în 101 de ţări şi teritorii, cauzând moartea a 3.964 de persoane, potrivit unui bilanţ stabilit de AFP, luni, la ora 17.00 GMT, din surse oficiale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.