Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a elaborat şi a lansat în dezbatere publică proiectul de hotărâre a AEP pentru aprobarea modelelor buletinelor de vot care sunt folosite la alegerile locale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Prin proiectul de act normativ se propune aprobarea modelului buletinului de vot utilizat la alegerea consiliilor locale, modelului buletinului de vot utilizat la alegerea primarilor şi a primarului general al municipiului Bucureşti, modelului buletinului de vot utilizat la alegerea consiliilor judeţene şi a consiliului general al municipiului Bucureşti şi a modelului buletinului de vot utilizat la alegerea preşedinţilor consiliilor judeţene”, a transmis, luni, AEP.

Instituţia a precizat că se stabilesc şi diferite caracteristici ale modelelor buletinelor de vot. 

Proiectul de act normativ a fost publicat pe site-ul www.roaep.ro la data de 06.03.2020 şi poate fi consultat la secţiunea Legislaţie electorală – Transparenţă decizională.

Observaţiile şi propunerile privind proiectul de act normativ pot fi transmise la adresa de e-mail departamentul.legislativ@roaep.ro până la data de 17.03.2020.

Premierul interimar Ludovic Orban a fost întrebat dacă ia în calcul amânarea alegerilor locale din cauza cazurilor de coronavirus, el spunând că nu pot fi amânate atâta timp cât nu a fost nici măcar stabilită data acestora.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.