Institutul American de Film (AFI) a amânat gala Life Achievement Award din cauza îngrijorării cu privire la răspândirea coronavirusului, scrie Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ceremonia anuală, care anul acesta îi este dedicată actriţei Julie Andrews, urma să aibă loc pe 25 aprilie, la Dolby Theatre din Los Angeles. Evenimentul va fi reprogramat la o nouă dată de la începutul verii. 

"Decizia AFI de a amâna evenimentul vine ca urmare a evoluţiei rapide a evenimentelor curente şi a promisiunii de a asigura bunăstarea artiştilor şi publicului care se adună pentru a sărbători arta Americii", a spus preşedintele şi CEO al AFI, Bob Gazzale. "Această decizie ne va permite să ne îndreptăm întreaga atenţie pe numeroasele daruri pe care Julie Andrews le-a oferit lumii". 

În ultimele săptămâni, zeci de evenimente, precum premiere cinematografice, concerte şi adunări cu mulţimi au fost anulate pentru a combate răspândirea coronavirusului. 

South by Southwest, festivalul anual de film care era programat pentru 16-22 martie, în Austin, Texas, a fost anulat vineri. 

La nivel global, mai mult de 100.000 de persoane au fost afectate de coronavirus şi peste 3.000 au murit. 

În Statele Unite, sunt 300 de cazuri confirmate. De sâmbătă dimineaţă, numărul deceslor în SUA a ajuns la 17, potrivit The Washington Post. 

Alte evenimente culturale, precum Festivalul de Film de la Cannes, care urmează să aibă loc între 12 şi 23 mai în Franţa, este în continuare programat, dar organizatorii au anunţat că monitorizează cu atenţie răspândirea virusului. 

CinemaCon, o expoziţie care are loc anual în Las Vegas, este încă programată. Totuşi, National Association of Theatre Owners, organizaţia care coordonează CinemaCon, a crescut măsurile de sănătate şi igienizare. 

AFI Life Achievement Award a fost înfiinţat de comitetul de conducere al American Film Institute în 1973. Principiul este acela că "laureatul trebuie să fie cel al cărui talent a influenţat în mod fundamental progresul artei cinematografice, ale cărui reuşite au fost recunoscute specialişti, de critici şi public, şi a cărui muncă a trecut testul timpului”.

Laureatul de anul trecut a fost Denzel Washington. Diane Keaton, George Clooney, John Williams şi Morgan Freeman se află printre premianţii din ultimii ani. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.