O judecătoare americană a afirmat că Amazon.com are şanse de câştig în procesul prin care contestă atribuirea unui contract de până la 10 miliarde de dolari de către Departamentul Apărării grupului Microsoft, pentru servicii de cloud computing, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Opinia judecătoarei Patricia Campbell-Smith, de la Curtea Federală de Petiţii, a fost publicată vineri. Pe 13 februarie, judecătoarea a emis un ordin de blocare a lucrărilor legate de acest contract, în aşteptarea unei decizii referitoare la plângerea depusă de Amazon în instanţă.

Amazon afirmă că acest contract a fost atribuit unei companii concurente din cauza influenţei incorecte a preşedintelui Donald Trump.

Opinia judecătoarei nu face referire la Trump şi nici la acuzaţiile făcute de Amazon privind influenţa incorectă a acestuia, dar se concentrează în schimb pe modul în care Pentagonul a analiza stocarea datelor de către Microsoft, într-unul dintre scenariile referitoare la preş.

Campbell-Smith a scris că ”este probabil ca Amazon să câştige pe baza argumentului său că Departamentul Apărării a evaluat incorect” un scenariu Microsoft referitor la preţ. Aceasta a adăugat că Amazon va arăta probabil că scenariul Microsoft ”nu este fezabil din punct de vedere tehnic”, aşa cum a apreciat Pentagonul.

Microsoft nu a comentat imediat informaţia, sâmbătă, dar a declarat pentru Washington Post că opinia judecătoarei a citat ”o singură concluzie tehnică”, notând că nu a identificat nicio altă eroare guvernamentală ”într-un proces conplex şi amănunţit care a avut ca rezultat atribuirea contractului către Microsoft”.

Amazon nu a comentat imediat informaţiile, sâmbătă.

Campbell-Smith a spus că ”în contextul unei achiziţii de servicii de cloud computing, curtea consideră că este destul de probabil ca această eroare să fie materială”.

Amazon, care era considerată favorită la câştigarea contractului, a intentat procesul în noiembrie, la câteva săptămâni după ce contractul a fost atribuit Microsoft.

 Trump l-a criticat deseori, public, pe şeful Amazon, Jeff Bezos, precum şi compania sa. Bezos deţine şi Washington Post, care publică articole nefavorabile la adresa preşedintelui Trump şi care a fost deseori ţinta lui Trump, în criticile aduse de acesta presei.

Pentagonul, care intenţiona să înceapă lucrările în cadrul contractului pe 13 februarie, şi-a exprimat dezamăgirea faţă de decizia judecătoarei.

În cadrul procesului, Amazon a cerut instanţei să oprească punerea în lucru a contractului, cunoscut sub numele de Joint Enterprise Defense Infrastructure Cloud (JEDI). Contractul are rolul să ofere armatei un acces mai bun la date şi la tehnologie, din zone izolate.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.