Autorităţile de reglementare a sectorului financiar din Statele Unite încep să facă planuri de urgenţă pentru epidemia de coronavirus, pe fondul creşterii numărului de îmbolnăviri, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vineri, autorităţile au anunţa primele trei cazuri de infectare cu virusul asemănător celui gripal în ţinutul Montgomery din Maryland, unde locuiesc mii de angajaţi federali care merg zilnic la birouri din Washington.

Agenţii precum Comisia pentru Tranzacţii cu Contracte Futures pentru Mărfuri (Commodity Futures Trading Commission - CFTC), Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare (Securities and Exchange Commission - SEC) şi autorităţile de reglementare ale sectorului bancar au birouri în New York, San Francisco şi New Jersey, unde au fost raportate ale cazuri.

În timp ce băncile din New York încep să îşi pună în aplicare planurile de urgenţă, autorităţile de reglementare au început la rândul lor să ia măsuri de precauţie, permiţând munca de acasă, anulând sau limitând deplasările, anulând conferinţe şi restricţionând întâlnirile externe.

”Siguranţa şi sănătatea angajaţilor CFFTC continuă să facă toate pregătirile necesare pentru a răspunde scenariilor care ar putea apărea”, a declarat  Michael Short, director pentru relaţii publice la agenţie.

Autoritatea de reglementare a sectorului instrumentelor derivate a anulat unele deplasări externe şi permite doar călătoriile esenţiale în străinătate, de la caz la caz. Deplasările interne sunt încă permise, dar angajaţii pot să îşi reprogrameze călătoriile, dacă nu sunt de importanţă majoră.

Într-o manieră similară, Corporaţia Federală pentru Asigurarea Depozitelor (Federal Deposit Insurance Corporation) a anunţat că a luat măsuri pentru a limita deplasările internaţionale neesenţiale. Biroul pentru Control Valutar (Office of the Comptroller of the Currency - OCC) a anunţat că şi-a reevaluat planurile de urgenţă, fără să ofere detalii.

Joi, OCC, Rezerva federală (Fed) şi FDIC au anunţat o conferinţă de presă comună referitoare la creditarea corectă, care era programată pentru săptămâna viitoare , ”dintr-un exces de precauţie”.

Reuters a mai relatat vineri că Rezerva Federală a luat măsura neobişnuită de a plasa în carantină dolarii proveniţi din Asia, pentru o perioadă de până la 10 zile.

Un purtător de cuvânt al SEC a spus că agenţia respectă recomandarea guvernului ca angajaţii să stea acasă atunci când sunt bolnavi sau dacă s-au întors din zone cu coronavirus.

Coronavirusul s-a răspândit în 85 de ţări, infectând peste 100.000 de oameni, potrivit datelor colectate de Reuters.

Randamentele titlurilor Trezoreriei SUA au scăzut vineri la minime istorice, acţiunile au scăzut şi ele, iar indicele Dow Jones a pierdut peste 800 de puncte, înainte de a recupera din pierderi.

Agenţiile au şi alte probleme, cum ar fi modul în care companiile ar trebui să raporteze riscurile financiare create de virus şi ce reguli referitoare la tranzacţii şi creditare ar trebui să fe relaxate pentru a atenua perturbările din piaţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.