Liderul filialei municipale PNL Iaşi, deputatul Marius Bodea, şi-a anunţat demisia din partid, după decizia Biroului Politic Judeţean privind candidatura primarului Mihai Chirica din partea liberalilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marius Bodea afirmă că “decizia BPJ este o declaraţie de dragoste pentru PSD din partea şefilor PNL“, el adăugând că prin acest gest filiala ieşeană a PNL se acoperă cu “un strat gros de ruşine“.

“După 22 de ani de apartenenţă la PNL, singurul partid politic în care am activat, în care m-am implicat şi când partidul se zbătea la 7-8 la sută şi nu găseam cui să îi dau bună ziua în sediul din Iaşi, fiind incontestabil unul dintre membrii asumaţi ai PNL Iaşi, cu rezultate politice şi profesionale importante, aleg să îmi dau demisia din ceea ce a devenit astăzi organizaţia PNL Iaşi. Nu mă voi înscrie în nici un alt partid, nu am acceptat nici o ofertă călduţă pentru consolare, rămân dedicat Iaşiului şi ieşenilor pe care i-am reprezentat cu onestitate şi nu le voi tranzacţiona încrederea lor în mine“, susţine Marius Bodea, într-un comunicat de presă.

Bodea consideră că decizia Biroului Politic Judeţean al PNL Iaşi privind acceptarea lui Chirica în partid “este o mare palmă dată liberalilor, votanţilor acestui partid şi a simpatizanţilor deopotrivă“.
“După ani de opoziţie şi revoltă împotriva lui Mihai Chirica, ca reprezentant ilustru al unei tipologii imorale de politician, vânzător de iluzii către populaţie, exponent al unui tip de politică desăvârşit pesedistă, fost vicepreşedinte naţional al PSD, şef al filialei ieşene a PSD, ocupant tip de 18 ani sub domnia PSD la Iaşi a poziţiilor de director tehnic, viceprimar şi primar, suntem puşi în faţa unei anomalii dezgustătoare de a-l susţine, tocmai noi, liberalii, pentru un nou mandat. Această decizie este, în esenţă, o declaraţie de dragoste pentru PSD din partea şefilor PNL şi o recunoaştere a competenţei acestui partid şi a liderilor săi, după ce decenii la rând i-am criticat, şi care ne acoperă cu un strat gros de ruşine, ce în final ni se va fi dovedit fatal. Domnul Chirica este exponentul a tot ceea ce detestăm noi mai mult la pesedişti: amoralitatea, incompetenţa, abuzul şi sfidarea“, adaugă liderul filialei municipale a PNL Iaşi.

El precizează că “nu va pune semnul egal între liberalii din Iaşi, care au principii sănătoase, şi un grupuscul de la conducerea filialei PNL Iaşi, care a pus la cale o asemenea anomalie“.

“Nici măcar nu este vina domnului Chirica pentru că şi-a dorit o asemenea tichie în panoplie, cumpărând influenţa unui şef de filială a PNL, cea a lui Costel Alexe. Vina este a tuturor celor care, scriptic, figurând în opoziţie în aceşti ani, au tăcut complice la faptele reprobabile ale actualul primar, au preferat mici şi călduroase avantaje locale, ciugulind din mâna primarului. Aceeaşi vină o au şi ceilalţi parlamentari de Iaşi sau lideri ai partidelor de opoziţie locală, care au lipsit cu desăvârşire în toţi aceşti ani de la dezbaterea problemelor serioase ale Iaşiului, au lăsat întreaga luptă de opoziţie pe umerii unui singur om, care, în felul acesta, nu a mai părut credibil, ci angrenat într-o luptă a lui personală (când, de fapt, trebuia să fie una colectivă, a unei majorităţi a comunităţii noastre). Indirect l-au susţinut în aceşti ani pe domnul Chirica, şi de aceea astăzi nu pot fi credibili cu văicăreala aceasta electorală, descoperind subit că Mihai Chirica este corupt şi distruge viitorul oraşului nostru“, mai spune deputatul Marius Bodea.

Liderul organizaţiei municipale afirmă totodată că va fi greu pentru PNL să explice cât de bun primar este Mihai Chirica, după ce ani la rând partidul a criticat activitatea edilului.
“Ce vom putea spune astăzi oamenilor? Că cele 5-6 vile ale primarului Chirica, în valoare de peste 1 milion şi jumătate de euro, ale unui om care toată viaţa a lucrat la stat, trebuie să fie un reper de înavuţire pentru fiecare funcţionar public român? Că e normal ca fiecare bebeluş de politician să aibă câte o proprietate de un sfert de milion de euro pe numele său? Că traficul sufocant din Iaşi este la modă şi e bine aşa? Că respirând zilnic otrava celui mai poluat oraş din România vom fi fericiţi? Că e civilizat să stăm 45 de minute în staţii de transport public aşteptând un cazan pe roţi ca să ne îmbarce? Că nu avem nevoie de investiţii publice mai mari decât un catarg şi nişte cai la Poliţia Locală? Că gazonul pus electoral prin oraş este tot ceea ce merităm noi, ieşenii? Şi, la final, să ne cerem şi scuze, dacă nu chiar iertare, că am îndrăznit să îl criticăm?“, a declarat Marius Bodea.

El consideră că românii au validat PNL la ultimele două rânduri de alegeri pentru că “le-am promis că nu vom pactiza niciodată cu PSD, că nu vom cumpăra parlamentari, la fel ca PSD, că suntem un partid care are soluţii în interiorul său“.

“Astăzi, din păcate, livrăm liberalilor şi românilor care ne-au votat un paradox radioactiv. Înscriem în PNL pesedişti şi alţi colaboratori ai acestora, şi îi mai şi numim sau menţinem în funcţii, cu o viteză mai mare decât înscriem romani simpli, dornici să pună umărul la schimbarea României în bine. Pentru ce mai avem atunci partide dacă graniţele între ele nu mai există?“, mai spune Marius Bodea.

Edilul Iaşiului Mihai Chirica va candida pentru un nou mandat la primărie, din partea liberalilor, decizia fiind luată sâmbătă seară în şedinţa Biroului Politic Judeţean PNL Iaşi. Chirica va primi postul de prim-vicepreşedinte al filialei judeţene, au mai decis liberalii.

Din cei 33 de membri ai BPJ, 28 au votat în favoarea candidaturii lui Chirica din partea PNL, doi liberali au votat împotrivă, iar trei s-au abţinut.

Totodată, şefii organizaţiei judeţene PNL Iaşi le-au spus celor prezenţi la şedinţă că Mihai Chirica şi-a depus adeziunea la PNL, aceasta fiind acceptată de BPJ.


 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.