OMV Petrom a anunţat, sâmbătă, că va contribui cu 4,6 milioane de euro la o iniţiativă de împădurire din România finanţată din fonduri private, astfel că 1,5 milioane puieţi vor fi plantaţi în următorii trei ani în campania ”România plantează pentru mâine”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acţiunile de împădurire se vor derula cu sprijinul a şase ONG-uri: Act for Tomorrow, Mai Mult Verde, Plantăm fapte bune în România, Pădurea Copiilor, Viitor Plus şi Asociaţia Parcul Natural Văcăreşti şi în parteneriat cu Ministerul Mediului.

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor va oferi specialişti în silvicultură şi expertiză locală pe tot parcursul campaniei de plantare.

În cadrul proiectului “România plantează pentru mâine” aproximativ 1,5 milioane puieţi vor fi plantaţi pe 300 de hectare, în următorii trei ani.

OMV Petrom, în parteneriat cu ONG-urile şi Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, invită voluntarii să se înscrie pe platforma Ţara lui Andrei, pentru a participa la plantările care vor fi organizate începând din această primăvară în 22 de locaţii.

Calendarul şi locaţiile plantărilor vor putea fi consultate pe site-ul Ţara lui Andrei.

"Dezbaterile cu privire la schimbările climatice sunt intense, iar noi, din perspectiva unei companii de energie, ne dorim să fim parte din soluţie. Pe lângă faptul că acţionăm în acest sens în cadrul operaţiunilor noastre, avem o istorie lungă în sprijinirea cauzelor relevante pentru România, de la sănătate la educaţie şi mediu. Până în prezent am plantat mai mult de 700.000 de copaci în ultimii 10 ani şi credem cu tărie că genul acesta de proiecte pot face diferenţa pentru o viaţă mai bună”, a declarat Christina Verchere, CEO OMV Petrom.

Campania de plantare vine în ajutorul comunităţilor afectate din cauza alunecărilor de teren, plantarea fiind o soluţie pentru a preveni acumulările de apă, inundaţiile şi deşertificarea solului.

"Totodată, plantările contribuie la captarea dioxidului de carbon, pădurile fiind considerate printre cele mai importante depozite de carbon, făcându-le un element cheie al soluţiilor bazate pe natură pentru combaterea schimbărilor climatice”, informează OMV Petrom.

Se estimează că fiecare copac plantat poate neutraliza, în medie, 5,5 kg dioxid de carbon pe an.

”România plantează pentru mâine” se va derula în următorii trei ani, cu acţiuni în fiecare primăvară şi toamnă. Anul acesta plantările au început sâmbătă, 7 martie.

Pentru întregul an, plantările se vor desfăşura în 24 de locaţii din 16 judeţe, pe o suprafaţă totală de peste 100 ha.

Începând din 2008, OMV Petrom a plantat peste 700.000 de copaci, pe o suprafaţă de 140 de hectare, devenind unul dintre cei mai mari promotori din mediul privat ai acţiunilor de plantare.

Campaniile desfăşurate, de-a lungul timpului, au beneficiat de sprijinul angajaţilor şi a peste 3.000 de voluntari.

OMV Petrom are o producţie anuală de ţiţei şi gaze la nivel de grup de 55,4 milioane bep în 2019. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW.

Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România şi ţările învecinate prin intermediul a 793 benzinării, la sfârşitul lui 2019, sub două branduri, OMV şi Petrom.

OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deţine 51,011% din acţiunile OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, deţine 20,639% din acţiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deţine 9,998%, iar 18,352% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti şi la Bursa de Valori Londra.

OMV Petrom este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu contribuţii de 30,4 miliarde de euro reprezentând taxe, impozite şi dividende plătite în perioada 2005 – 2019.

În perioada 2007-2019, compania a alocat aproximativ 66 milioane euro pentru dezvoltarea comunităţilor din România, concentrându-se pe protecţia mediului, educaţie, sănătate şi dezvoltare locală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.