Ministrul Mediului, Costel Alexe, a participat, sâmbătă, la lansarea campaniei “România plantează pentru mâine”, în Parcul Natural Văcăreşti, afirmând că este foarte important să crească suprafaţa împădurită a ţării şi prin această campanie bucureştenilor le va fi oferită o "oază verde într-un oraş foarte poluat”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Costel Alexe a afirmat că statul român pune la dispoziţia autorităţilor locale şi organizaţiilor neguvernamentale 53 de milioane de puieţi care să fie plantaţi în toată ţara. Acestora li se adaugă mulţi alţii, din sponsorizări.
 
"Ieri am dat startul campaniei de împădurire, astăzi suntem în Parcul Natural Văcăreşti, unde pe lângă cei 53 de milioane de puieţi pe care îi  pune statul român la dispoziţia autorităţilor locale şi ONG, aş vrea să mulţumesc şi OMV pentru aceşti 1,5 milioane de puieţi pe care  îi vor planta în ţara noastră în următorii trei ani, în acest an, ei alăturându-se campaniei cu 500.000 de puieţi pe 100 de hectare. Este foarte important să facem această campanie de împădurire şi în anii următori să creştem suprafaţa împădurită a ţării”, a declarat Alexe.
 
Ministrul Mediului a arătat importanţa împăduririi. 
 
”Avem atât de mare nevoie de păduri pentru că dincolo de rolul de protecţie şi cel de recreere sunt factorii importanţi ca în Bucureşti şi în marile oraşe ale României să respirăm un aer curat, având în vedere tot mai desele episoade de poluare a aerului în ţara noastră şi mai ales în aceste aglomerări urbane. Mă bucur foarte mult că am făcut acest lucru în Parcul Natural Văcăreşti care este administrat de Agenţia Naţională a Ariilor Protejate, evident Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor şi sper ca împrună cu cei de la Asociaţia Parcului Natural Văcăreşti, să oferim bucureştenilor cel mai mare parc urban din Europa, aşa cum este, şi după ce vom face planul de management şi vom implementa măsurile specifice, să avem un parc urban aşa cum merită Bucureştiul şi evident, cum merită capitala României”, a declarat ministrul.
 
Întrebat dacă nu cumva este ilegal să aibă loc acţiuni de plantare într-un parc natural, Costel Alexe a afirmat că există toate avizele necesare, conform legii.
 
"Avem avizul şi ANAP-ului şi al APM-ului pentru că trebuie cu toţii să respectăm reglementările legale în vigoare. Această acţiune de plantare de astăzi corespunde ad-literam reglementărilor legale în vigoare. Plantăm frasin, cireş sălbatic, măr sălbatic şi alte specii pe care colegii şi partenerii noştri de la Asociaţia Parcului Natural Văcăreşti le-au prevăzut, se bucură de sprijinul Ministerului Mediului pentru că acest parc este administrat de ANAN şi evident de către Ministerul Mediului, i-am asigurat că vom finanţa prin fonduri de la minister elaborarea planului de management şi sper ca într-un viitor foarte apropiat şi cei de la Asociaţie, împreună cu ceilalţi sponsori să ofere bucureştenilor o oază verde într-un oraş foarte poluat”, a mai declarat Costel Alexe.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.