Ministerul Afacerilor Externe (MAE) salută începerea procesului penal în cazul doborârii zborului MH17 şi îşi exprimă încrederea că procesul va conduce la stabilirea adevărului. Debutul procesului este "o etapă esenţială în clarificarea circumstanţelor prăbuşirii aeronavei şi tragerea la răspundere a celor responsabili", arată MAE.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ministerul Afacerilor Externe salută debutul, la 9 martie 2020, al procesului penal în cazul doborârii zborului MH17, o etapă esenţială în clarificarea circumstanţelor prăbuşirii aeronavei şi tragerea la răspundere a celor responsabili. Ministerul Afacerilor Externe îşi exprimă încrederea că procesul va conduce la stabilirea adevărului, înfăptuind, astfel, actul de justiţie pentru cele 298 de victime ale tragediei şi apropiaţii lor", se arată într-un comunicat de presă transmis, vineri seara, de MAE.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe reiterează susţinerea pentru activitatea Echipei Comune de Anchetă (Joint Investigation Team/JIT) în instrumentalizarea cazului şi solicită tuturor statelor să colaboreze, în continuare, pentru buna derulare a anchetei, în conformitate cu prevederile rezoluţiei Consiliului de Securitate 2166 din 2014.

În 17 iulie 2014, aeronava MH-17 aparţinând companiei Malaysia Airlines a fost doborâtă în estul Ucrainei, în timp ce efectua cursa Amsterdam – Kuala Lumpur. La bord se aflau 298 de persoane care şi-au pierdut viaţa (283 de pasageri şi 15 membri ai echipajului). În acest tragic incident aviatic şi-a pierdut viaţa şi o persoană care deţinea şi cetăţenia română. Ancheta penală este coordonată de o echipă comună de anchetă (JIT) formată din reprezentanţi ai autorităţilor judiciare şi poliţieneşti din Olanda, Ucraina, Australia, Belgia şi Malaysia. La 19 iunie 2019, Parchetul General olandez a anunţat demararea acţiunii penale împotriva a patru suspecţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.