România va trimite în Grecia opt poliţişti de frontieră pentru graniţa terestră şi o navă de patrulare de coastă cu două echipaje, formate în total din 24 poliţişti de frontieră, precum şi doi experţi, în contextul presiunii migraţioniste la frontiera eleno-turcă. De asemenea, resursele alocate de Guvernul român prin intermediul Mecanismului de Protecţie Civilă vor ajunge în Grecia în cursul zilei de sâmbătă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a avut o convorbire telefonică cu Michalis Chrisochoidis, ministrul pentru protecţia cetăţenilor din Republica Elenă, pe fondul presiunii migraţioniste la frontiera Greciei cu Turcia.

"Demnitarul român a exprimat solidaritatea deplină cu Grecia în contextul situaţiei de la frontierele acestei ţări, precum şi aprecierea pentru eforturile autorităţilor elene de asigurare a securităţii frontierei externe a UE. În context, ministrul grec a mulţumit pentru sprijinul politic acordat de România la Consiliul extraordinar Justiţie şi Afaceri Interne din 4 Martie 2020, apreciind poziţia susţinută de România ca fiind printre cele mai pro-europene intervenţii în contextul evenimentelor care au loc", se arată într-un comunicat de presă tranmis, vineri, de Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Oficialul român a arătat disponibilitatea României de a sprijini Grecia cu resurse umane şi echipamente, în cadrul operaţiunilor comune desfăşurate de Agenţia FRONTEX şi Biroul European de Sprijin pentru Azil, precum şi în contextul activării Mecanismului European de Protecţie Civilă.

"Astfel, demnitarul român a comunicat părţii elene faptul că, suplimentar faţă de cei 21 de poliţişti de frontieră şi echipamentele specifice aflate în prezent în Grecia, România va mai trimite 8 poliţişti de frontieră pentru frontiera terestră şi o Navă de Patrulare de Coastă cu două echipaje formate în total din 24 poliţişti de frontieră, iar 2 experţi vor fi detaşaţi pentru 60 de zile în cadrul Planului Operaţional de sprijin pentru Grecia, sub egida Biroului European de sprijin pentru Azil", arată MAI.

Totodată, Vela l-a informat pe omologul elen că resursele puse la dispoziţie de Guvernul României prin intermediul Mecanismului de Protecţie Civilă, în valoare de peste un milion de lei, constând din 100 de corturi (de patru persoane), 400 de paturi, 400 de pături, 400 de saci de dormit, 400 de aşternuturi de pat, 400 de perechi de cizme de cauciuc, 400 de pelerine de ploaie, vor ajunge în Grecia în cursul zilei de sâmbătă.

De asemenea, Vela a reiterat disponibilitatea autorităţilor române de a participa la acţiunile comune UE în sprijinul necesar autorităţilor greceşti pentru ameliorarea situaţiei.

România va oferi ajutoare din rezervele Agenţiei Naţionale de Rezerve de Stat Greciei, în contextul crizei refugiaţilor, a anunţat ministrul de Interne, Marcel Vela, miercuri, după şedinţa Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă. Astfel, în urma solicitării venite prin Mecanismul European de Protecţie Civilă, vor fi trimise autorităţilor elene corturi, paturi, saci de dormit, saltele, obiecte de îmbrăcăminte, în valoare totală de peste un milion de lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.