Cântăreţul liric spaniol Placido Domingo, acuzat de hărţuire sexuală, nu va mai cânta în mai multe reprezentaţii ale operei "Don Carlo", prevăzute pentru luna iulie la Royal Opera House din Londra, a anunţat vineri instituţia, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Royal Opera House şi Placido Domingo au decis de comun acord ca artistul să se retragă din reprezentaţiile ce urmează cu "Don Carlo", prevăzute pentru iulie 2020", se arată într-un comunicat al instituţiei britanice, precizând că "nu a primit nicio plângere" referitoare la colaborarea lor. 

Artistul în vârstă de 79 de ani este acuzat de hărţuire sexuală de 27 de femei din Statele Unite. El le-a cerut iertare la sfârşitul lui februarie, precizând două zile mai târziu că respinge totuşi acuzaţiile care-l vizează. 

De atunci, ministerul spaniol al Culturii a luat decizia de a anula participarea artistului la reprezentaţii în mai la Teatrul Naţional Zarzuela, "în semn de solidaritate cu femeile afectate" în cazul de hărţuire. 

Domingo a renunţat să cânte în "La Traviata" de la Teatrul Regal din Madrid.

"De altfel, mă voi retrage din reprezentaţii ale teatrelor şi companiilor care ar avea dificultăţi în a-şi asuma aceste angajamente", a precizat el într-un comunicat, după ce în ultimele luni a renunţat la cariera sa din SUA.  

O anchetă independentă - comandată de un sindicat american al artiştilor de operă - a concluzionat că Placido Domingo a avut în trecut "un comportament nepotrivit, de la flirt la avansuri sexuale, atât în interiorul, cât şi în afara locului său de muncă". 

Repertoriul lui Plácido Domingo cuprinde 150 de roluri, cu peste 4.000 de reprezentaţii, vocea sa apare pe mai mult de 100 de înregistrări - opere, arii şi duete - şi a primit până în prezent 12 premii Grammy.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.