Confruntări armate între forţe guvernamentale siriene şi rebeli s-au soldat vineri cu 15 morţi în provincia Idleb, în pofida unui armistiţiu negociat cu o zi înainte de preşedinţii turc Recep Tayyip Erdogan şi rus Vladimir Putin şi care intrat în vigoare la miezul nopţii, potrivit Observatorului Sirian al Drepturilor Omului (SOHR), relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei doi lideri au ajuns - după o reuniune de peste şase ore joi, la Moscova - la un acord cu privire la un armistiţiu care a intrat în vigoare la miezul nopţii de joi spre vineri.

Potrivit SOHR, aceste confruntări armate au avut loc în sectorul muntos Zawiya, în centrul provinciei Idleb.

Şase militari sirieni şi combatanţi aliaţi au fost ucişi, dar şi nouă insurgenţi din cadrul Partidului Islamic din Turkistan (TIP) - ai cărui membri sunt în mare parte etnici uiguri minoritari din China.

Locuitori şi forţe din cadrul opoziţiei au semnalat vineri o acalmie a raidurilor aeriene în acest ultim bastion al jihadiştilor şi rebelilor sirieni, după nouă ani de război în Siria.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.