O explozie a avut loc în cartierul în care se află Ambasada Statelor Unite la Tunis, a anunţat vineri Ministerul tunisian de Interne, iar potrivit poliţiei tunisiene, atacatorul, care circula pe o motocicletă, a murit în această explozie care ar fi un atentat, iar poliţişti ar fi fost răniţi în atac, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ambasada americană a îndemnat oamenii, pe Twitter, să evite zona.

Pietoni panicaţi circulau în apropierea sediului ambasadei, în cartierul Berges du Lac, la aproximativ 12 kilometri de centrul Tunisului, potrivit unor imagini difuzate pe reţele de socializare.

Zona respectivă este un spaţiu comerical care a primit, în decembrie 2019, ameninţări cu bombă.

Pe de altă parte, un activist s-a detonat vineri în apropierea sediului Ambasadei americane, potrivit postului de radio Mosaïque, care anunţa cinci răniţi în rândul forţelor de ordine, relatează Reuters.

Atacatorul-sinucigaş, care circula pe o Vespa, şi-a detonat încărcătura în timp ce se afla în apropierea unei patrule a poliţiei, potrivit site-ului postului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.