O avalanşă s-a produs, vineri, în Munţii Făgăraş, fiind accidentate două persoane. Mai multe persoane au fost surprinse, una fiind decedată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Salvamontiştii au precizat, vineri, că mai multe persoane au fost surprinse de avalanşă, grupul fiind format din 11 peroane. 

”Majoritatea victimelor au avut şansă, fiind surprinse ”la suprafaţă” şi prezintă doar afecţiuni medicale, dar, din pacate, există şi o persoană decedată. Grupul de turişti este numeros, din primele informaţii fiind vorba de 11 persoane. Avertismentul de risc de avalanşă de gradul 3, pe o scală de la 1 la 5, a fost emis în comunicatul de aseară al Administratiei Nationale de Meteorolgie”, a transmis, vineri, Salvamont România, pe pagina de Facebook. 

Avalanşa a fost surprinsă de către participanţii la Stagiul Naţional de formare profesională şi atestre a echipajelor canine de intervenţie în avalanşă. 

ŞTIRE INIŢIALĂ: Şeful Serviciului Salvamont Sibiu, Adrian David, a anunţat, vineri, că o avalanşă s-a produs în Munţii Făgăraş, zona Serbota.

”Două victime surprinse, dar la suprafaţă. Acestea au nevoie de ajutor medical”, a transmis Adrian David. 

Potrivit acestuia, avalanşa a surprins un grup de mai multe persoane, însă doar două au fost accidentate. 

În zonă s-au deplasat echipe de salvatori, dar şi un elicopter SMURD. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.