Regatul Unit a anunţat primul deces din cauza epidemiei noului coronavirus, o persoană în vârstă care era deja bolnavă şi care a fost contaminată în ţară, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Un pacient care a fost testat pozitiv cu covid-19 a decedat, din nefericire”, a anunţat şeful serviciilor medicale din Anglia Chris Whitty într-un comunicat.

Spitalizat la Reading, în sudul Angliei, era ”un pacient în vârstă care suferea deja de probleme de sănătate”, un grup de persoane care prezintă un risc mare, a precizat el.

”Credem că a contactat virusul în Regatul Unit şi încercăm să identificăm persoanele cu care a fost în contact”, a adăugat el.

Regatul Unit a anunţat joi 115 contaminări cu noul coronavirus de la apariţia epidemiei în China, în decembrie.

La sfârşitul lui februarie, un britanic contaminat la bordul pachebotului Diamond Princess, în carantină în apropiere de Tokyo, a murit în Japonia, primuldeces al unui cetăţean britanic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.