Aşa-numita indexare “mobile-first” va fi de anul acesta modalitatea implicită prin care Google va indexa site-urile web, ceea ce ar putea duce la modificări importanta de rankare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După aproape patru ani de teste, Google va începe din luna septembrie să indexeze toate site-urile web pornind de la versiunea mobilă a acestora şi nu de la varianta pentru PC, cum făcea până acum.

Schimbarea vine să reflecte modificarea obişnuinţei de navigare a utilizatorilor, care folosesc acum mai mult dispozitivele mobile decât PC-urile pentru a vizita site-urile web.

Google a început să schimbe prioritatea indexării către versiunile mobile încă de anul trecut, pentru a realiza o trecere treptată la un index bazat pe variantele mobile ale site-urilor. 70% dintre site-uri, sunt deja indexate plecându-se de la varianta pentru dispozitive mobile.

Anunţul de astăzi reprezintă încheierea unui proces, care va avea loc în luna septembrie a acestuia. Din acel moment, toate site-urile vor fi indexate pe principiul mobile-first şi vor ranka în paginile de rezultate ca atare.

Majoritatea site-urilor sunt deja pregătite pentru această schimbare, având versiuni mobile speciale sau, de preferat, versiuni “responsive”, care-şi schimbă layout-ul automat, în funcţie de dispozitivul de pe care sunt accesate.

Site-urile care nu s-au îngrijit până acum să se optimizeze pentru dispozitivele mobile, vor vedea o scădere a traficului din Google, urmând să piardă locuri în paginile de rezultate în favoarea site-urilor optimizate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.