Senatoarea din Massachusetts Elizabeth Warren îşi încheie campania prezidenţială, din cauza rezultatelor slabe pe care le-a obţinut în cadrul ”Super Tuesday”, în alegerile primare democrate, relatează BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Favorită în aripa liberală de stânga, senatoarea progresistă se afla în plutonul fruntaş al candidaţilor democraţi.

Însă Warren, în vârstăde 70 de ani, nu a reuşit să transforme entuziasmul în voturi.

Cursa democrată în vederea înfrângerii preşedintelui republican Dondal Trump este considerată, după ”Super Tuesday”, o cursă în doi între fostul vicepreşedinte Joe Biden, în vârstă de 77 de ani, şi senatorul din Vermont Bernie Sanders, în vârstă de 78 de ani.

Warren, o erudită, a intrat în arena politică în urmă cu mai bine de un deceniu şi a reclamat o reglementare mai strictă a sectorului financiar după colapsul economic provocat de criza din 2008.

Ea a susţinut înfiinţarea Biroul american pentru Protecţia Cinsumatorilor (Consumer Financial Protection Bureau, CFPB), o agenţie guvernamentală care supraveghează Wall Street-ul.

Ea l-a ajutat pe Barack Obama să pună instituţia pe picioare în 2010.

Retragerea sa le lasă cale liberă lui Joe Biden şi Bernie Sanders, care o devansează cu mult ca numărr de delegaţi, în pofida faptului că reprezentanta din Hawaii Tulsi Gabbard rămâne în cursă, cu toate că a obţinut rezultate foarte slabe, scrie Reuters.

Hotărât de stânga, Warren intenţiona să profite de "Super Tuesday", ziua în care 14 state şi teritorii americane, inclusiv California şi Texasul, şi-au desemnat delegaţii, pentru a-şi impulsiona campania, însă rezultatele nu s-au ridicat la înălţimea speranţelor sale.

Miercuri, omul de afaceri Michael Bloomberg a ieşit din cursă, din cauza eşecului în aceleaşi scrutine din cadrul "Super Tuesday", anunţându-şi atât retragerea, cât şi susţinerea candidaturii lui Joe Biden.

Cursa în vederea învestiturii urmează să se accelereze în următoarele două săptămâni, în care urmează să fie desemnaţi 1.000 de delagaţi. Cei din Florida, un "swing state", urmează să fie desemnaţi la 17 martie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.