Doi jurnalişti turci au fost închişi şi riscă până la nouă ani de închisoare pentru că au scris un articol despre funeraliile unui presupus ofiţer de informaţii ucis în Libia, au anunţat joi mass-media, citate de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Baris Terkoglu şi Hülya Kilinç au fost arestaţi preventiv de un tribunal din Istanbul, miercuri, după publicarea pe site-ul OdaTV a unui videoclip care pretinde că arată aceste înmormântări discrete, a anunţat agenţia de presă de stat Anadolu. 

Li s-a reproşat că au dezvăluit identitatea unui ofiţer de informaţii. Site-ul a anunţat prenumele şi prima literă a numelui de familie al presupusului agent, adăugând că a fost înmormântat în vestul Turciei. 

Însă site-ul a negat orice dezvăluire, susţinând că identitatea ofiţerului care ar fi fost ucis în Libia a fost făcută deja publică de un deputat al opoziţiei în Turcia. 

Miercuri, ministrul turc de Interne Süleyman Soylu a criticat publicarea articolului. "Secretele de stat, cele legate de securitatea naţională, aceasta există", a spus el într-un interviu la un post de televiziune. 

Turcia a trimis în ultimele săptămâni soldaţi în Libia cu scopul de a "forma" trupe de guvernământ la Tripoli, recunoscut de Naţiunile Unite, dar care se confruntă cu o ofensivă condusă de un puternic mareşal libian, Khalifa Haftar.

Turcia este acuzată în mod regulat de ONG-uri că îngrădeşte libertatea presei, arestând jurnalişti şi închizând publicaţii. 

Ţara este clasată pe poziţia a 157-a din 180 în privinţa libertăţii presei, potrivit indexului publicat de Reporters sans frontières.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.