Cel puţin 15 civili - inclusiv un copil - au fost ucişi joi în atacuri aeriene ruse în regiunea Idleb (nord-vest), ultimul mare bastion jihadist şi rebel, a anunţat Observatorul Sirian al Drepturilor Omului (SOHR), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

ONG-ul, care dispune de o vastă reţea de surse pe teren, a precizat că atacurile aeriene au vizat, după miezul nopţii de miercuri spre joi, o zonă în care s-au adunat deplasaţi sirieni, lângă oraşul Maaret Misrin.

Un corespondent AFP a văzut corpurile anumitor victime învelite în pături groase, într-un spital local. Un salvator purta cadavrul unei fete, a cărei gură era plină de moloz gri.

La locul vizat de atac s-au surpat două clădiri mari de un etaj,

Potrivit SOHR, bilanţul riscă să crească, deoarece numeroşi răniţi se aflau în stare critică.

Cu ajutorul aviaţiei ruse, regimul lui Bashar al-Assad poartă din decembrie o vastă ofensivă împotriva regiunii Idleb, care a permis recucerirea a jumătate din provincie, ultimul bastion aflat sub controlul rebelilor şi jihadiştilor, potrivit SOHR.

Ofensiva a condus la deplasarea a aproape unui milion de civili, potrivit ONU, şi a ucis peste 470 de civili, potrivit SOHR.

Ea a provocat de asemenea fricţiuni între Ankara şi Moscova.

Turcia susţine unele grupări rebele, iar Rusia susţine regimul al-Assad, însă cele două ţări şi-au consolidat cooperarea în dosarul sirian în ultimii ani.

Preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său turc Recep Tayyip Erdogan se întâlnbesc joi la Moscova în vederea căutării unei soluţii vizând să calmeze tensiunile din Siria, care lasă să planeze ameninţarea unui conflict direct între Rusia şi Turcia pe teritoriul Siriei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.