Ministrul propus al Transporturilor, Lucian Bode, a anunţat, miercuri, că Aeroportul Otopeni va avea, începând de vineri, primele 5 termo-scannere, ca măsură în cadrul epidemiei de coronavirus. El a fost avizat pozitiv în comisiile parlamentare. Totodată, el a anunţat că nu se pune problema lichidării Tarom.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Miercuri este a doua zi de audieri pentru miniştrii Cabinetului Cîţu. Bode a fost întrebat ce măsuri va lua în cadrul epidemiei de coronavirus.

”Începând de vineri, în Aeroportul Otopeni, vor sosi primele cinci scannere termice pentru depistarea coronavirusului”, a anunţat Bode, care a fost avizat pozitiv de către parlamentari.

El a fost întrebat dacă are în vedere lichidarea Tarom.

”Nu se pune problema lichidării Tarom. Noi suntem obligaţi să restituim banii respectivi, dar nu vom lichida compania. Finalizăm procesul de evaluare a companie, avizăm la ANAF evaluarea bunurilor mobile, ale aeronavelor, am reuşit să garantăm acest credit cu aeronavele. (...) În 3 luni acordăm împrumutul de la Trezorerie. Ajutorul de salvare se va transforma în ajutor de restructurare şi nu se mai rambursează”, a spus Bode.

În februarie, Tarom a anunţat că în următoarele luni va depune un plan de restructurare, iar ajutorul pe care îl va primi din partea statului român, de 36,7 milioane euro, aprobat de Comisia Europeană, reprezintă primul pas din strategia de a restructura şi eficientiza compania.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.