Giganţii tehnologiei Twitter şi Google le-au cerut angajaţilor lor să lucreze de acasă cu scopul de a limita propagarea coronavirusului, din cauza căruia mai mult de 92.000 de persoane au fost contaminate în toată lumea, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Îi încurajăm pe angajaţii noştri din toată lumea să lucreze de acasă dacă pot", a anunţat, într-un comunicat postat pe blogul companiei, resposabilul cu resursele umane de la Twitter, Jennifer Christie. 

"Scopul nostru este de a reduce riscurile propagării epidemiei de Covid-19 la noi şi în mediul nostru", a adăugat ea. 

Twitter a precizat că angajaţii de la birourile din Coreea de Sud, Hong Kong şi Japonia vor avea obligaţia de a face telemuncă, din cauza măsurilor de securitate locale. 

De cealaltă parte, Google le-a solicitat marţi, preventiv, angajaţilor de la sediul său european din Dublin să lucreze de acasă pentru că unul dintre ei prezenta simptomele gripei. Ei se vor întoarce totuşi la birou de miercuri.            

"Vom continua să fim prudenţi pentru a proteja sănătatea şi siguranţa personalului nostru", a anunţat un purtător de cuvânt de la Google într-un comunicat. 

De asemenea, cele două companii au anulat sau au amânat conferinţe care erau programate în Statele Unite. 

Epidemia de coronavirus a contaminat mai mult de 92.000 de persoane în totată lumea şi a făcut 3.127 de morţi, potrivit unui bilanţ stabilit de AFP marţi, la ora 11.00 GMT, plecând de la surse oficiale.              


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.