Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Marcel Vela, a afirmat, marţi, la bilanţul MAI, că în ultimii doi ani "nivelul de încredere al populaţiei în Poliţie, în Jandarmerie, în Minister a scăzut dramatic după intervenţia din 10 august şi după tragedia de la Caracal” şi că îşi doreşte recâştigarea încrederii populaţiei în structurile din minister şi în angajaţii acestuia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Trebuie să spunem lucrurilor pe nume, indiferent de rezultatele obţinute. Anii 2018 şi 2019 au fost ani în care nivelul de încredere al populaţiei în Poliţie, în Jandarmerie, în Minister a scăzut dramatic după intervenţia din 10 august şi după tragedia de la Caracal. Îmi doresc ca anul 2019 să rămână în conştiinţa românilor ca anul în care MAI a început şi reforma, ca anul în care s-au făcut primii paşi spre o eficientizare reală şi în profunzime a tuturor structurilor. Am cerut propuneri de la fiecare structură pentru că vreau să cunosc părerea oamenilor din interior care îşi doresc şi să arate românilor că majoritatea poliţiştilor, şi jandarmilor, pompierilor sunt profesionişti”, a afirmat Marcel Vela marţi, la bilanţul MAI.
 
Acesta a arătat că a primit 426 de propuneri venite de la cei cu care s-a consultat, respectiv de la sindicate, de la ataşaţi de afaceri interne şi de la structurile din teritoriu "ceea ce înseamnă că există o nevoie reală de normalizare şi în acest minister”.
 
Vela a spus că este nevoie de "o reformă de substanţă” în MAI şi că orice schimbare în instituţie va pune mai presus de toate parteneriatul cu oamenii”.
 
Poliţia Română a primit, în interiorul bugetului MAI, cel mai mare buget din ultimii trei ani, a mai afirmat Marcel Vela.
 
Ministrul a atras atenţia asupra faptului că există un deficit de personal de 13 la sută, în special în Poliţie, unde s-au luat măsuri prin încetarea detaşărilor din Minister, la alte instituţii, prin organizarea de concursuri de promovare "în condiţii de corectitudine maximă”. 
 
"În Ministerul Afacerilor interne nu va mai fi loc pentru oameni veniţi pe relaţii politice sau pe uşa din spate, profesionalizarea fiind o prioritate în programul de guvernare”, a mai afirmat ministrul în discursul ţinut.
 
Marcel Vela a precizat că cei mai mulţi dintre profesioniştii din minister "care în fiecare zi dau dovadă de implicare, de seriozitate şi de devotament faţă de ţară şi de cetăţeni”, dar care rămân "cei mai mulţi dintre ei, anonimi pentru presă, pentru opinia publică”.
 
"În calitate de ministru al Afacerilor Interne este de datoria mea să mă asigur că toţi aceşti angajaţi dedicaţi beneficiază de toate drepturile legale şi financiare, că îşi desfăşoară activitatea în condiţii normale, să au autospeciale pentru misiuni, că le sunt recompensate eforturile suplimentare”, a menţionat acesta. 
 
Vela a afirmat, de asemenea, că va face demersuri pentru ca proiectul de lege privind brăţările electronice, pe care l-a iniţiat ca senator, să fie dezbătut în regim de urgenţă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.