Noua versiune de Facebook Messenger pentru iPhone şi iPad a fost reconstruită de la zero, eliminându-se sute de mii de linii de cod care nu mai sunt necesare şi reducându-se semnificativ dimensiunea aplicaţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În urmă cu aproape un an, la conferinţa F8, Facebook promitea o versiune "Lightspeed" de Facebook Messenger, care să devină mult mai rapidă şi mai fluentă decât mult prea aglomerata variantă de până acum.

Promisiunea celor de la Facebook se concretizează acum, prin cea mai nouă versiune de Messenger pentru dispozitivele mobile Apple.

Pentru a obţine o aplicaţie mai rapidă, Facebook a eliminat un mare număr de linii de cod care nu mai erau necesare. De la 1,7 milioane, Facebook Messenger numără acum doar 360.000 de linii de cod - o reducere cu 84%.

În consecinţă, dimensiunea aplicaţiei s-a redus de peste 4 ori. De la 130MB, Facebook Messenger “a slăbit” la doar 30MB.

Facebook nu intră în detalii cu privire la facilităţile eliminate pentru a se ajunge aici, însă se ştie deja că au fost eliminate cel puţin trei elemente importante: secţiunea Discovery, jocurile şi boţii.

Poate şi mai important este faptul că Facebook pune acum bazele platformei unificate de comunicare pe care plănuieşte să o lanseze anul acesta şi care va permite comunicarea între Messenger, Instagram Direct şi WhatsApp.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.