Ministrul german de Interne Horst Seehofer a refuzat luni să strângă mâna cancelarului german Angela Merkel, în contextul în care epidemia noului coronavirus se extinde în ţară, în care se înregistrează de-acum 150 de cazuri confirmate, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Merkel i-a întins mâna lui Seehofer la începutul unei conferinţe pe tema migraţiei, însă ministrul a refuzat să dea mâna cu ea, cu un gest, zâmbind.

Cei doi conducători au râs împreună, a observat un fotograf AFP.

Ca măsură de prevenţie, profesioniştii din domeniul sănătăţii recomandă să se evite salutul prin strângerea mâinii.

Luni dimineaţa 150 de cazuri de Covid-19 erau înregistrate în Germania.

Evaluarea riscului la adresa populaâiei a fost crescută la nivelul ”moderat” de la nivelul ”slab către moderat” la care se afla anterior.

Epidemia a atins zece landuri germane din 16, precizează Lothar Wieler, directorul Robert Koch-Institut, autorittatea federală de control şi luptă împotriva bolilor.

Duminică se înregistrau 129 de cazuri de contaminare confirmate.

Peste jumătate dintre pacienţii contaminaţi - 86 - locuiesc în landul Renania de Nord-Westfalia, cel mai populat din ţară, unde mai multe şcoli şi instituţii publice au fost închise luni, într-o încercare de a îndigui extinderea virusului, scrie Reuters.

Autorităţile sanitare au stabilit originea contaminării în 140 de cazuri.

Cu toate acestea, ministrul german al Sănătăţii Jens Spahn a apreciat luni că nu vede vreun motiv de interzicere a marilor adunări publice, ca în Franţa de exemplu, unde Guvernul a decis să anuleze reuniuni publice de peste 5.000 de persoane în locuri plasate în izolare.

”Decizia se află în mâna autorităţilor locale”, a declarat el într-o conferinţă de presă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.