Un bărbat a fost condamnat la moarte după ce a înjunghiat doi funcţionari, în sud-vestul Chinei, la un baraj de control al prezenţei unor eventuali purtători ai noului coronavirus, au declarat surse judiciare pentru AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În China, sate şi cartiere întregi se baricadează din ianuarie după baraje, în speranţa de a scăpa de epidemia de pneumonie virală care a infectat peste 88.000 de persoane şi care a ucis aproape 3.000 de oameni în ţară.

Un bărbat în vârstă de 23 de ani, Ma Jianguo, a fost condamnat la moarte duminică de către un tribunal local, în urma unui incient criminal care a avut loc la 6 februarie, când a încercat să forţeze un baraj de acest fel.

Bărbatul, care conducea o dubă, a refuzat să se oprească la un post de control al epidemiei, la Honghe, un sat în provincia Yunnan, la frontiera cu Vietnamul, iar un pasager a încercat să dea la o parte obstacolele care blocau drumul, potrivit tribunalului local.

Un funcţionar care filma scena cu telefonul mobil, a fost lovit atunci cu cuţitul în piept şi în abdomen de către Ma Jianguo. Şoferul a atacat apoi alt bărbat care a venit să-l ajute pe primul, precizează într-un comunicat tribunalul intermediar din Honghe.

Cei doi funcţionari au murit din cauza rănilor.

Tribunalul a stabilit că Ma Jianguo ”nu s-a supus” cadrelor locale, a ”ignorat legea naţională” privind epidemia şi a comis o crimă ”extrem de plină de ură”.

În China, autorităţile de la toate nivelurile au adoptat restricţii de circulaţie drastice şi măsuri de izolare în întreaga ţară, cu scopul de a opri propagarea noului virus apărut în 2019.

Wuhan, metropola din centrul Chinei de unde s-a propagat epidemia, şi provincia Hubei, a cărei capitală este, sunt rupte de lume de la 23 ianuarie, toate legăturile fiind întrerupte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.