Pete Buttigieg, primul homosexual declarat care a participat în campania pentru nominalizarea drept candidat al democraţilor în alegerile prezidenţiale din SUA, a renunţat duminică la cursă, informează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Buttigieg, fost primar în South Bend (Indiana), a făcut anunţul oficial în timpul unui eveniment în oraşul pe care l-a administrat. „Astăzi este ziua adevărului... adevărul este calea spre o cauză încheiată. Aşadar, trebuie să recunoaştem că, în acest moment al cursei, cel mai bun mod de a menţine idealurile este să ne retragem şi să ajutăm să aducem laolaltă partidul şi ţara”.

„În această noapte am luat hotărârea dificială să îmi suspend campania pentru preşedinţie”, a adăugat el.

El a mai afirmat că scopul partidului a fost întotdeauna de a uni americanii pentru a-l învinge pe Donald Trump.

Prezenţa lui Buttigieg în această cursă a fost una istorică - el este primul bărbat homosexual care îşi lansează campania pentru preşedinţie şi primul care s-a numărat între principalii delegaţi ai unui partid major în alegerile primare. 

După succesul înregistrat în statele Iowa şi New Hampshire, campania lui Buttigieg a făcut eforturi pentru a câştiga încrederea votanţilor de culoare, ceea ce i-a dăunat în Nevada şi Carolina de Sud, două state în care s-a clasat mult în urma favoriţilor.

Buttigieg trebuia să ajungă duminică din Selma (Alabama) în Dallas (Texas), însă în timpul zborului i-a anunţat pe reporterii că se va întoarce în oraşul natal, South Bend, pentru a face un anunţ legat de campania sa. Anunţul, au spus consilierii lui, avea să fie că îşi va încheia campania. Decizia, au mai precizat aceştia, a fost luată duminică.

Potrivit unor surse, Buttigieg a schimbat mai multe mesaje cu fostul vicepreşedinte Joe Biden, unul dintre favoriţii în cursa stabilirii candidatului democraţilor, iar discuţii între cele două echipe au avut loc duminică noapte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.