Premierul interimar Ludovic Orban susţine că PSD a amânat congresul care fusese programat pentru 29 februarie nu din cauza virusului COVID – 19, ci „pentru că nu s-au înţeles între ei”. Orban acuză faptul că informaţii legate de acest virus sunt folosite în scop electoral şi că „situaţia ar fi fost mult mai dificilă” dacă Guvernul nu ar fi adoptat o Ordonanţă de Urgenţă pentru achiziţionarea de materiale sanitare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Au amânat congresul (cei din PSD – nr.) că nu s-au înţeles, probabil că nu au căzut la pace cu împărţirea tuturor funcţiilor de conducere” a afirmat Ludovic Orban duminică seară, într-o emisiune la B1 Tv.
Orban acuză opoziţia politică a PNL de faptul că diseminează în spaţiul public, legat de coronavirus, „informaţii jenante pentru ei, care îi descalifică„. În acest context, premierul a dat exemplul Italiei, unde politicienii s-au înţeles să nu folosească electoral subiectul.
„Interesul nostru este să diminuăm la maximum posibilitatea de contaminare a cetăţenilor români cu coronavirus” a spus Orban.
În ceea ce priveşte achiziţiile publice, Orban s-a întrebat ce s-ar fi întâmplat dacă Guvernul nu ar fi adoptat o Ordonanţă de Urgenţă pentru a aloca banii şi demara procedura simplificat
„Trebuie să ştiţi că la rezervele statului şi în toate instituţiile unde ar fi trebuit să existe astfel de stocuri (...) dacă noi nu dădeam ordonanţa eram într-o situaţie mult mai dificilă. Am luat de pe pe piaţă ceea ce se găseşte pe piaţă” a mai spus premierul interimar.
El precizează că a solicitat miniştrilor de la Economie, Externe şi Apărare să găsească furnizori în condiţiile în care „s-a creat o penurie internaţională şi e foarte greu să găseşti stocuri” de dezinfectanţi şi materiale sanitare. 
Premierul interimar mai spune că ia în calcul plafonarea unor preţuri 
„Avem posibilitatea să plafonăm preţul la anumite categorii de produse pentru o perioadă de timp şi analizăm situaţia asta” a mai spus Orban.

Partidul Social-Democrat a anunţat, joi seară, că se amână Congresul partidului, care ar fi urmat să aibă loc sâmbătă, motivul invocat pentru această amânare fiind confirmarea primului caz de infectare cu COVID-19 în România.

"Având în vedere confirmarea primului caz de infectare cu COVID-19 pe teritoriul României, precum şi faptul că o parte însemnată a delegaţilor la congresul PSD (preşedinţi de Consilii Judeţene, primari, consilieri locali şi judeţeni, precum şi alţi reprezentanţi ai autorităţilor locale) sunt implicaţi în gestionarea pe plan local a măsurilor ce se impun pentru prevenirea răspândirii infectării cu COVID-19, conducerea interimară a PSD a decis amânarea Congresului planificat pentru sâmbătă, 29 februarie", au transmis reprezentanţii PSD.

 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.