Duminică s-au încheiat partidele din grupele principale ale Ligii Campionilor la handbal masculin, dar şi cele din barajul pentru optimile de finală, iar rezultatele au stabilit programul fazei următoare. În premieră, Dinamo Bucureşti va juca în optimi, iar adversara este una din cele mai titrate echipe ale continentului – Paris Saint-Germain HB.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Din grupele principale A şi B, prima clasată, adică Barcelona şi THW Kiel, au obţinut ”biletele” direct pentru sferturile de finală, în timp ce echipele de pe locurile 2-6 vor evolua în optimi.

Tot acolo au ajuns şi câştigătoarele meciurilor din barajul pentru optimi, provenite din grupele inferioare valoric C şi D, adică Orlen Wisla Plock şi Dinamo Bucureşti.

Orlen Wisla Plock a eliminat pe Bidason Irun, iar Dinamo Bucureşti a trecut de Sporting Lisabona.

Programul meciurilor din optimile de finală este: Dinamo Bucureşti – PSG, Orlen Wisla Plock – Veszprem HC, HC Vardar – Pick Szeged, RK Celje – PGE Vive Kielce, FC Porto – Aalborg, Flensburg – Montpellier HB.

Manşa tur va avea loc între 18-22 martie, iar cea retur între 25-29 martie.

Câştigătoarele din optimi se vor califica în sferturile de finală, unde aşteaptă deja Barcelona şi THW Kiel, cu meciuri programate în 25-26 aprilie şi 2-3 mai, pentru un loc la Turneul Final Four.

Câştigătoarea din duelul Dinamo – PSG va juca în sferturi cu învingătoarea din confruntarea RK Celje – PGE Vive Kielce.

Dinamo Bucureşti s-a calificat în premieră în optimile de finală ale Ligii Campionilor.

În optimile de finală a mai ajuns HCM Constanţa, în sezonul 2009-2010, însă formatul competiţiei era altul în acea perioadă, cu calificare direct din faza grupelor, fără baraj.

În sezonul 2019-2020, Dinamo este a patra echipă românească ce trece de grupe în cupele europene, după cele feminine SCM Râmnicu Vâlcea şi CSM Bucureşti (sferturile Ligii Campionilor) şi Gloria Bistriţa (sferturile Cupei EHF).


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.