Fostul ministru al Sănătăţii Sorina Pintea, în prezent manager al Spitalului Judeţean Baia Mare, a fost adusă sâmbătă dimineaţă la sediul central al DNA, din Capitală, pentru a fi audiată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii DNA au percheziţionat vineri biroul Sorinei Pintea de la Spitalul Judeţean Baia Mare, unde aceasta este manager.

Surse judiciare susţin că ancheta DNA cate o vizează pe Pintea are legătură cu achiziţii de materiale sanitare de către unitatea medicală.

La finalul percheziţiilor făcute de anchetatori în biroul Sorinei Pintea de la Spitalul Judeţean Baia Mare, vineri seară, aceasta a fost premuată fiind transportată la Bucureşti.

Un jurnalist local din Baia Mare, Vasile Dale, a prezentat invocând surse, două scenarii legate de circumstanţele care au dus la declanşarea anchetei DNA împotriva fostului ministru Sorina Pintea.

Conform primului scenariu, în biroul fostului ministru al Sănătăţii s-a prezentat un bărbat, se pare furnizor de servicii de curăţenie şi dezinfectanţi, pentru o discuţie. Acesta a plecat din birou, iar pe hol ar fi înmânat un plic unei angajate a Spitalului Judeţean Baia Mare, căreia i-ar fi spus că ”e pentru doamna Pintea”, moment în care au intervenit procurorii DNA.

În cel de-al doilea scenariu, persoana respectivă a intrat în biroul managerului Sorina Pintea, pentru a purta o discuţie, la un moment dat, i-a spus acesteia că trebuie să iasă din încăpere, însă a lăsat în birou o pungă în care se aflau banii.

”La un moment dat, Sorina Pintea ar fi mutat punga de pe un scaun pe celălalt, fapt care ar confirmă amprentele. Aparent, persoana respectivă era cablată, întrucât există înregistrări ambientale”, susţine jurnalistul.

Sorina Pintea a anunţat recent că a fost diagnosticată cu dermatomiozită, o boală în care agresiunea imună are loc la nivelul vaselor din învelisul conjunctiv al fasciculelor musculare. 

Pintea a fost ministru al Sănătăţii în Guvernul Dăncilă, din ianuarie 2018 până în octombrie 2019.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.