Liderul deputaţilor USR, Cătălin Drulă, susţine că preşedintele Klaus Iohannis şi PNL ”sunt mai degrabă preocupaţi de combinaţii politice pentru maximizarea şanselor electorale, decât de rezolvarea crizei”. Drulă spune că ”nu poţi construi telepatic o formulă de guvernare şi o majoritate” şi nu poţi face consultări cu partidele după ce ai anunţat lista de miniştri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am mers cu bună-credinţă la întâlnirea cu Preşedintele Iohannis ca să găsim o cale de ieşire din criza politică. Din păcate, ne-a fost clar rapid că Preşedintele şi PNL sunt mai degrabă preocupaţi de combinaţii politice pentru maximizarea şanselor electorale, decât de rezolvarea crizei. Am sperat totuşi după desemnarea dlui. Cîţu că există dorinţa reală de a construi o majoritate care să includă USR. Ne-am exprimat disponibilitatea şi dorinţa de a participa deplin la o guvernare bazată pe această majoritate” a scris, vineri, pe Facebook, liderul deputaţilor USR, Cătălin Drulă.

Acesta afirmă că premierul desemnat nu a avut până acum nicio discuţie cu USR.

”Ne-am lămurit rapid prin atitudinea PNL şi a dlui. Cîţu care nu au avut până acest moment niciun fel de consultări cu USR. În mod sigur, nu poţi construi telepatic o formulă de guvernare şi o majoritate. Nu poţi avea consultări DUPĂ ce faci lista guvernului şi programul de guvernare. Decât dacă le faci de formă şi dacă aroganţa îţi e mod de lucru”, a mai scris Drulă.

Acesta afirmă că ”atitudinea PNL şi PSD este orientată strict către câştigul electoral din vară”.

”Ţara, criza politică şi potenţiala criză de sănătate sunt pe planul doi. Pe locul unu, sunt aceleaşi blaturi de care românii sunt sătui până peste cap”, a încheiat Drulă.

”Am prezentat lista guvernului şi programul de guvernare, le vom depune astăzi în Parlament. Lucian Heiuş este propus pentru MInisterul Finanţelor. Este un om cu care am lucrat”, a anunţat Cîţu, vieri, după şedinţa conducerii liberale.

Conform premierului desemnat, liderii PNL au decis să se formeze o ecipă de negocieri, din care sp facă parte el, liderii de grup, prşedintele partidului şi viceprşeedinţii, pentru a începe negocierile în vederea formării unei majorităţi

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.